Laatste symfonische concertreeks van Phion dit seizoen

Foto: Phion

Zondag 27 juni start de laatste symfonische concertreeks van Phion van dit seizoen. Een reeks met Alexei Ogrinthouk op de bok, Phion op het podium en de vrolijke en dansende werken van Mendelssohn en Dvořák op de lessenaar.

Je hoort de populaire Slavische Dansen van Dvořák, Symfonie nr. 4 van Mendelssohn en Valse-Fantaisie van Glinka.

Programma waarin de dans centraal staat

Alexei Ogrinthouk

Dirigent bij dit concert is de veelzijdige Alexei Ogrintchouk. “Een geboren solist maar ook een team player,” schreef het BBC Music Magazine over hem. Een terechte typering, want als begenadigd eerste hoboïst bij het Koninklijk Concertgebouw en uitstekend dirigent beschikt hij over beide talenten.
Hij dirigeert Phion in een programma waarin de dans centraal staat. Dat begint met de Valse-Fantaisie van Glinka: schitterende oude Russische volksmelodieën gevat in een echte Weense wals. Helemaal in Boheemse volksmuziekstijl componeerde Dvořák zijn Slavische Dansen, die hem in één keer beroemd maakten en nog steeds tot zijn populairste werken behoren. Phion speelt er vier, van een mijmerend melancholieke starodávný tot een woest opzwepende furiant.

Concert dansant

Het concert sluit af met Symfonie nr. 4 van Mendelssohn. Een symfonie die bolstaat van de herinneringen van Mendelssohn aan zijn vakantie in Italië. Een wervelende symfonie waarin ook weer gedanst wordt. Het wordt nog moeilijk stilzitten bij dit concert dansant van Phion en dirigent Alexei Ogrintchouk.
Dit concert, een vrolijk concert dansant als afsluiter van het seizoen, is straks live te horen in Arnhem, Nijmegen, Doetinchem en Enschede.

Concertgegevens

Phion speelt met Alexei Ogrintchouk als dirigent in Musis op 3 juli om 20.00 uur. In Nijmegen speelt Phion in De Vereeniging op 4 juli om 14.00 uur.
Kaarten voor allebei voorstellingen kosten € 25,-.
Voor meer informatie en het bestellen van kaarten www.phion.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen