Na 75 jaar gaat Op het Puin uit 1946 in eigentijdse vorm in reprise

Foto: Eva Broekema

Op 11 mei gaat Op het Puin, en dan nu van Muziektheater De Plaats in première. Een eigentijdse herneming van het theaterspektakel Op het Puin dat 75 jaar geleden plaatsvond op de puinhopen van de Eusebiuskerk.

Op het Puin, en dan nu is een multidisciplinaire totaalervaring over veerkracht in tijden van crisis met de stad Arnhem als decor. Van 11 tot en met 23 mei is het te zien als stream.

Veerkracht en saamhorigheid

Met Arnhemse muzikanten, filmers, dansers, acteurs en schrijvers verbinden we elementen uit het originele stuk Op het puin (1946) met verhalen van Arnhemmers nu. Een kleurrijke bundeling perspectieven over veerkracht en saamhorigheid. In één voorstelling nemen we je mee langs een gefilmde eigentijdse interpretatie van Op het Puin in De Eusebiuskerk naar een korte dansdocumentaire, een dialoog en een muziekvideo als grande finale.
Wat verbindt ons in tijden van crisis? Wat houdt ons staande in een wereld die wankel is? Hoe weerspiegelt het verleden in onze blik op de toekomst? Op het Puin, en dan nu is een multidisciplinaire totaalervaring met de stad Arnhem als decor.

Informatie en ticketsOp het Puin

Voor meer info en tickets ga naar: www.muziektheaterdeplaats.nl

Live vanuit Eusbiuskerk

De voorstelling gaat in première vanaf 11 mei, waarbij er op deze dag een deel van de stream live gefilmd wordt vanuit De Eusbiuskerk. Tussen 11 en 23 mei is de voorstelling elke dag te bekijken via de stream. Op 15 mei zal ook weer een deel van de stream live zijn.

De Nieuwe Stad

Op het Puin, en dan nu is de afsluiter van de programmareeks De Nieuwe Stad waarmee Rozet terugblikt op 75 jaar wederopbouw in Arnhem én vooruit kijkt naar nieuwe dromen en idealen die in de stad leven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen