Phion en Eric Corton bundelen zeggingskracht in Strijden voor Vrijheid

Foto: Phion

Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel, en Eric Corton, acteur, schrijver en presentator, bundelen hun zeggingskracht in Strijden voor Vrijheid. Een hoorspel waarin verhalen en muziek samenkomen.

PhionNa het moderne passiestuk Over Lijden, vinden het orkest en Corton elkaar opnieuw in een hoorspel waarin het thema vrijheid van verschillende kanten wordt belicht. Corton schreef vier korte verhalen met ieder een eigen stijl en benadering van de strijd die gevoerd is en nog altijd gevoerd wordt voor vrijheid. In de muziek van onder meer Beethoven, Vaughan Williams, Von Paradis en Neutkens klinkt die strijd verder door.

Thema vrijheid breed belicht

foto: annemieke van der togt

Strijden voor Vrijheid brengt een ode aan strijders op alle fronten. Strijders voor vrijheid, voor het leven, voor gelijke rechten en voor een betere wereld. Corton liet zich voor zijn teksten inspireren door maatschappelijke ontwikkelingen, lessen uit het verleden en het brede muzikale programma waarin de strijd voor vrijheid doorklinkt. Met eeuwenoude muziekstukken van componisten als Beethoven en Sjostakovitsj tot meer hedendaags werk van bijvoorbeeld Charles Ives en de jonge vrouwelijke componist Sarah Neutkens.

Bijzondere geluidsontwerpen

Producers Rob Peters en Mathijs van Til leveren met hun geluidsontwerpen een bijdrage aan de verhalen en laten de klanken van het orkest op bijzondere wijze samenkomen met de verhalen van Corton.

Verfrissende vorm van muziek en verhaal

De viering van 75 jaar bevrijding in 2020 vormde de oorsprong voor dit project. De coronacrisis gaf vervolgens aanleiding tot het vinden van een verfrissende vorm om muziek en verhaal samen te laten komen in een prikkelende beleving.

Beluisteren

Strijden voor Vrijheid beluister je vanaf 5 mei via jouw favoriete podcast app of via het YouTube kanaal van Phion. Ook als vier aparte albums met eigen verhaallijn te beluisteren via Spotify.
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden