Vier meivakantie met Focus Filmtheater: Kids- en Coronaproof tips

Foto: Focus Filmtheater

Het is meivakantie! Dat betekent dat het tijd is om met de hele familie op pad te gaan. De filmzalen van Focus Filmtheater zijn nog even gesloten, maar ook tijdens de lockdown is er rond Focus van alles te doen.

Voor de Meivakantie tipt het filmtheater onder andere de Audrey Hepburn-wandelroute, die onlangs verrijkt is met een (gratis) fotospeurtocht voor jonge wandelaars. Uiteraard zijn hier prijzen mee te winnen. Daarnaast is het zonnige terras op het Audrey Hepburnplein dagelijks van 12.00 tot 18.00 uur geopend en geeft programmeur Kim van der Werff in een speciale editie van Focus Thuisbezorgd een aantal familiefilmtips voor in je thuisbios.
Zie www.focusarnhem.nl voor meer informatie.

Audrey Hepburn-wandeling + fotospeurtocht

Ter ere van de bijzondere actrice (en Arnhemmer!) Audrey Hepburn, maakte Focus een Audrey Hepburn-wandelroute door Arnhem met bijbehorende podcast. Deze wandeling van ongeveer 7 km (of ruim 5 km met shortcut) brengt je langs een aantal belangrijke plekken die een rol hebben gespeeld in het leven van Audrey Hepburn en in de geschiedenis van Focus Filmtheater. Een mooie route die je weer even met andere ogen naar Arnhem laat kijken! Voor de jongste wandelaars is er bovendien een bijbehorende fotospeurtocht, waar prijzen mee te winnen zijn. De Audrey Hepburn-wandelroute en speurtocht zijn gratis mee te nemen bij Focus | Eten + Drinken, dagelijks geopend van 12:00 tot 18:00 uur.

Lunch op het Focusterras

Het ruim opgezette terras van Focus op het Audrey Hepburnplein middenin Arnhem is dagelijks van 12:00 tot 18:00 uur geopend. Leuk om te combineren met de Audrey Hepburn-wandeling of als uitje op zich. Op de kaart vind je verrassende lunchgerechten, tosti’s, salades, veel huisgemaakte (vegan) snacks, burgers, en meer. Ook voor kinderen staat er genoeg lekkers op de kaart: deel samen een lunch- of borrelbordje, de wentelteefjes of kies voor de kindertosti of -toast. Reserveren kan uitsluitend aan de deur. Zie voor meer informatie en de terraskaart: www.focusarnhem.nl/eten-drinken.

Familiefilmtips voor thuis

Focus
Dikkertje Dap

Films kijken op het grote witte doek zit er voorlopig nog even niet in, maar gelukkig is er online veel moois te zien. Onder de naam Focus Thuisbezorgd geven de programmeurs van Focus regelmatig filmtips uit het online aanbod. Voor de Meivakantie selecteerde programmeur Kim van der Werff de beste familiefilms om thuis te kijken. Zo tipt ze op Netflix onder andere de schitterende animatiefilms van Studio Ghibli, kinderfilmklassiekers Babe, E.T. en Hugo, en de Nederlandse kinderfilms Dikkertje Dap en De Club van Lelijke Kinderen. Ook in Focus’ online filmzaal Picl draaien een aantal kinderfilms, waaronder de prachtig getekende animatiefilms Calamity over een legendarisch cowboymeisje en Yakari over een Sioux-jongetje. Bekijk alle tips op www.focusarnhem.nl.

Meer kijken?

Wil je meer kijken? Via Picl zijn veel van de nieuwste Focus-films (tegen betaling) thuis te zien. Gewoon via je tv, tablet of telefoon. Daarmee houd je in tijden van Corona niet alleen je filmliefde warm, je steunt bovendien het filmtheater. Meer informatie: http://bit.ly/onlinezaalfocus.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden