Phion en Eric Corton in uniek hoorspel

Foto: Annemieke van der Togt

Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel, en acteur, schrijver en presentator Eric Corton brengen op Goede Vrijdag, 2 april, de passietijd dichterbij. In dit hedendaagse passiestuk, het unieke hoorspel Over Lijden, duik je als luisteraar diep in het hoofd van Olivier Malenstein en zijn strijd om grip te krijgen op zichzelf, zijn omgeving en zijn eindeloze gedachtestroom.

Een moderne vertelling over groot en klein menselijk lijden, waarin de vertelling en de muziek van onder andere Igor Stravinsky, John Williams, Gustav Mahler en Johann Sebastian Bach naadloos samenkomen.

Samensmelting muziek en verhalenPhion

Phion en Eric Corton zijn geen onbekenden van elkaar. De geboren Oosterbeker en het orkest ontwikkelden de afgelopen jaren samen meerdere geslaagde podiumproducties en weten elkaar als vanzelfsprekend te vinden in toon en ambitie. De coronacrisis gaf aanleiding tot het vinden van een verfrissende vorm om muziek en verhaal samen te laten komen in een prikkelende beleving.

Phion
foto: Annemieke van der Togt

Ouderwets hoorspel in vernieuwde vorm

Over Lijden is een ouderwets hoorspel in een vernieuwde vorm, waarbij gebruik wordt gemaakt van een mix van 2D- en 3D-geluidstechnieken. Prachtige muz

iekopnames van Phion smelten samen met het verhaal van een man die, om hem onbekende reden, wakker w[–]90

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden