2021: Een jaar vol ambachten bij het Openluchtmuseum

Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Tot 2 maart 2021 is het hoe dan ook niet mogelijk om het Nederlands Openluchtmuseum (OLM) te bezoeken. Het OLM probeert iedereen op de hoogte te houden van de eventuele opening van het park na die datum, maar niets is zeker.

Daarom wordt gevraagd voor je begrip. De deuren blijven voorlopig nog even gesloten, maar dat betekent niet dat je niks hebt om naar uit te kijken.

Activiteiten in 2021

Het komende jaar staat er veel te gebeuren in het museum. De deuren blijven voorlopig nog even gesloten, maar dat betekent niet dat je niks hebt om naar uit te kijken. Zo opent in juni de nieuwe ijssalon Venezia aan het Zaanse Plein.  Ook vanaf april worden ambachtslieden van nu een podium gegeven in de nieuwe tentoonstelling Makers in Beeld.

Ontdek de ambachtslocatiesambachten

In 2021 staan ambachten centraal in het museum. Niet alleen met een nieuwe tentoonstelling, je kunt nog veel meer ontdekken tijdens de gloednieuwe route langs traditionele ambachten in het museum. Tijdens de route verzamel je Do-it-yourself-kaarten, op verschillende locaties. Er is van alles te beleven voor jong én oud.

Vijfentwintig jaar tramdambachtenienst

2021 is een feestjaar. De tram in het Openluchtmuseum bestaat namelijk vijfentwintig jaar. Dat moet natuurlijk gevierd worden. Bekijk de nieuwe inrichting van de Tramremise, lees authentieke verhalen in de speciale jubileumkrant of maak gewoon een ritje in één van de historische trams. Ben je nog te jong om een tram te mogen besturen? Kom dan naar de simulator in de Tramremise.

Toegang en tickets

Het Openluchtmuseum is, vanwege maatregelen tegen het coronavirus, in ieder geval gesloten tot 2 maart 2021.

Wat kan ik met mijn reeds gekochte entreetickets doen na 1 maart 2021?

Heb je een ticket aangeschaft via de Openluchtmuseum website met een geldigheid tot en met 17 januari 2021? Je ticket(s) worden automatisch verlengd tot en met 31 december 2021. Zorg er wel voor dat je ter zijne tijd een nieuw (gratis) tijdslot reserveert.
Heb je een parkeerkaart aangeschaft via het museumwebsite? De geldigheid wordt ervan automatisch verlengd tot en met 31 december 2021.

Wat kan ik met mijn tickets die ik heb aangeschaft via Dagjeweg.nl of de ANWB doen na 1 maart 2021?

De geldigheid van deze tickets is verlengd tot en met 31 december 2021. Je kunt dus later gebruik maken van deze tickets. Zorg er wel voor dat je ter zijne tijd een nieuw (gratis) tijdslot reserveert via de website van het Openluchtmuseum.

Wat kan ik met mijn tickets die ik heb gewonnen via Goede Doelen Loterijen doen na 1 maart 2021?

Heb je tickets van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en de BankGiro Loterij) met een geldigheid tot en met 31 december 2020? Deze tickets zijn verlengd tot en met/m 31 juli 2021 en dus op een later moment te gebruiken. Zorg er wel voor dat je ter zijne tijd een nieuw (gratis) tijdslot reserveert via de website van het Openluchtmuseum.

Heb je een vraag over een ander soort ticket dan de tickets die hierboven staan beschreven?

Neem contact op met de desbetreffende actiepartner van het museum, of stuur een e-mail naar [email protected].

Hoe kom ik aan een ticket voor het Openluchtmuseum?

Die koop je online, via de ticketwebshop op de website. Hier vind je ook meer informatie over tijdsloten en het gebruik van de tickets bij de museumentree.
Bestel ticket(s) en reserveer tijdslot.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden