Asian Animation Short Festival in Focus

Foto: Focus Filmtheater

Focus Filmtheater organiseert samen met Asian Movie Night en KloosterKino het Asian Animation Short Festival in Focus. Een programma met Aziatische korte animatiefilms.

Het doel van dit unieke programma is om meer diverse Aziatische culturen aan een breder publiek te introduceren.

Bijzondere selectie korte films uit Azië

Op donderdag 29 oktober om 19.00 en 21.00 uur is een bijzondere selectie van korte films te zien die afkomstig zijn uit Azië.
De films zijn Engels gesproken en ondertiteld. Zie de website van focus filmtheater voor meer informatie over het programma en tickets.

Films

  • In Cat Days voelt de kleine jongen Jiro zich misselijk en wordt door zijn vader naar de dokter gebracht. Zij stelt een onschadelijke aandoening vast, maar vanaf dan is niets meer hetzelfde voor Jiro.
  • De film Betond Noh laat zien hoe 3.475 individuele maskers van over de hele wereld, te beginnen met de kenmerkende maskers van het Japanse Noh-theater, ritmisch worden geanimeerd. Het is een culturele reis langs rituelen, gebruiken en politiek.Focus
  • Een man groeide op met een irritant zusje in de jaren negentig in China. Hij haalt herinneringen op aan zijn jeugd en vraagt zich af hoe zou zijn leven zijn geweest als de zaken anders waren gegaan?
  • Op het hoofd van een man groeit een kersenboom in de film Mt. Head.
  • Run, Rostam, Run gaat over Rostam, de oude Perzische staatsburger. Hij zou naar de toekomst moeten reizen naar Teheran 2017 en daar het goed maken wat hij zijn eigen zoon heeft aangedaan. In Teheran weet hij niet of hij de legale of illegale manier moet kiezen om zijn doel te bereiken.
  • Een liefdesverhaal tussen twee mensen die elk een geheim te verbergen hebben is beschreven in Kick-Heart. De ene is een prof-worstelaar, de andere een non. Verliezen voelde nog nooit zo goed.
  • Communicatie kan moeilijk zijn als de culturele en historische achtergronden zo ver van elkaar verwijderd zijn. In West Question East Answer proberen een Koreaanse grootmoeder en haar Duitse kleindochter het op te lossen.
  • De korte film Love at the Crossroads gaat over een liefdesdriehoek tussen twee mannen en een vrouw.

Over Asian Movie Night en Kloosterkino

Asian Movie Night is een filmgemeenschap in Arnhem en vertoont meerdere keren per jaar geselecteerde Aziatische films. Aan de hand van nagesprekken en aftermovie-sessies probeert de organisatie discussies te starten over diverse gerelateerde thema’s. KloosterKino is een historisch klooster in Nijmegen waar je drie keer per jaar de beste korte animatiefilms van over de hele wereld kunt zien. Samen met Focus Filmtheater hebben zij het Asian Animation Short Festival georganiseerd.
Kijk vooraf de corona regels bij Focus.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden