Boekhandel Hijman Ongerijmd bestaat 125 jaar

Foto: Hijman Ongerijmd

Boekhandel Hijman Ongerijmd bestond op 12 oktober 125 jaar. Om die mijlpaal te vieren gaat de boekhandel een jaar lang een feest van het jubileum maken.

Op 12 oktober 1895 opende Simon Hijman Juliuszoon, toen 24 jaar oud, een boekhandel in Arnhem. De 125-jarige geschiedenis van Boekhandel Hijman is een bewogen verhaal, dat wordt getekend door de oorlog. Het is ook een mooi verhaal van liefde voor boeken en nieuwe literatuur, en van grote betrokkenheid van klanten, schrijvers en medewerkers bij hun altijd zelfstandig gebleven boekhandel.

Vier mee

Nu, in deze tijden van corona, geen groot feest georganiseerd kan worden, viert Boekhandel Hijman Ongerijmd het jubileum een jaar lang. Dat gaat gepaard met bijzondere projecten, speciale uitgaven en feestelijke lezersacties. Het jubileum-motto is: vier met hen mee. Kijk op www.hijmanongerijmd.nl/125jaar.

Bijzonder project

Vereeuwig je favoriete boek of personage in een kunstwerk. Het jubileumjaar start met een bijzonder project. Dit wordt samen gedaan met de Arnhemse kunstenares Tatjana Kiriënko. Zij bedacht Gordijnkunst: glas- in-lood in textiel. Zij maakt voor de ramen van onze salon prachtig vormgegeven gordijnen. De afbeeldingen op die gordijnen ontwerpt Tatjana naar aanleiding van beelden die ze van lezers gekregen heeft. Die lezers zijn mensen die boeken en literatuur èn deze winkel een warm hart toedragen.

Lezersoproep

Iedereen wordt gevraagd om het beeld dat een favoriet boek, of een favoriete scène of een onvergetelijk personage bij je oproept. Vertel Hijman Ongerijmd wat je ziet als je aan je favoriete personage denkt, of aan die ene prachtige scene in je favoriete boek.
Stuur het per mail naar: www.hijmanongerijmd.nl/125jaar of gebruik het invulformulier in de winkel. Vervolgens wordt je beeld door Tatjana bewerkt en in de gordijnen verwerkt. Op deze website kun je ook meer lezen.

Rustigere winkeluurtjes

Vanaf 19 oktober zorgt Hijman Ongerijmd aan Grote Oord 15 voor ruimere openingstijden en dus rustigere winkeluurtjes op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond. Op maandagochtend kun je winkelen op afspraak, als je dat comfortabeler of veiliger vindt.
Voor wie liever thuisblijft wordt er gratis bezorgd (per fietskoerier) in heel Arnhem.
Bestellen kan via de website of telefonisch op 026 442 49 38.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden