De Nieuwe Oost brengt filmische horror naar theater

Foto: Continent.DeNieuwOost

De Nieuwe Oost brengt met Continenten filmische horror naar het Theater aan de Rijn. Een tekstloze voorstelling over de waanzin in het alledaagse.

De theatervoorstelling is te zien op woensdag 14 en donderdag 14 oktober.

Twee gewone mensen op imploderen staan

“Continenten toont het talent van een spannende visuele maker,” aldus Marijn Lems, Theaterkrant. Theatervoorstelling Continenten van theatermaker Mart van Berckel is een tekstloze voorstelling over de waanzin in het alledaagse. In Continenten, gebaseerd op de horrorfilms van Michael Haneke, zie je het leven van twee gewone mensen op imploderen staan. Ze proberen zich staande te houden in een dagelijkse routine. Maar uit de scheuren in hun perfecte bestaan kruipen duistere en gewelddadige verlangens. Wat gebeurt er, als de oppervlakte van ons laagje beschaving begint te barsten?

Magisch-realistische wereld

Regisseur Mart van Berckel en vormgever Vera Selhorst laten zich inspireren door het werk van filmregisseur Michael Haneke en schilder Edward Hopper. Met minutieus gebruik van muziek, vormgeving en licht, toveren ze een magisch-realistische wereld op toneel waarin de scheidslijn tussen dagelijkse sleur, fantasie en nachtmerrie vervaagt. Welke duistere verlangens gaan er schuil achter de façade van ons alledaagse bestaan? Continenten is een koortsachtige visuele trip die even esthetisch als angstaanjagend is.

Tickets bestellentheater

Continenten, van Mart van Berckel, is op woensdag 14 en donderdag 15 oktober te zien in Theater aan der Rijn aan Bartok Park (achter het Feestaardvarken). Wil je parkeren, dan kun je gebruik maken van parkeergarage Rozet aan de Langstraat 10, op tweehonderd meter loopafstand.
Tickets kun je bestellen hier. In verband met Corona worden de nieuwe richtlijnen van het RIVM gehanteerd. Er is een maximum van twintig kaarten per voorstelling.

Over De Nieuwe Oost

De Nieuwe Oost is een interdisciplinair productiehuis. De Nieuwe Oost is er voor makers, dat wil zeggen voor theatermakers, choreografen, schrijvers en muzikanten. Of je het nu kunst of cultuur noemt en of je dat met of zonder hoofdletters schrijft, het gaat erom dat het anderen raakt, dat het jou raakt. Daarom ondersteunt De Nieuwe Oost makers die groot durven dromen en de stappen willen zetten om die dromen waar te maken.
De Nieuwe Oost biedt een plek waar mag worden geëxperimenteerd en een platform waar makers elkaar kunnen ontmoeten. De Nieuwe Oost coacht makers bij de ontwikkeling van een zelfstandig beroepspraktijk. Niet gedacht vanuit de afzonderlijke disciplines, maar vanuit de ambitie om te creëren en de drang om te vernieuwen. De Nieuwe Oost denkt niet in hokjes.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden