Maak je eigen zeep bij de Waterwerkplaats

Foto: Watermuseum

In de herfstvakantie kun je bij de Waterwerkplaats van het Watermuseum elke dag je eigen zeep komen maken.

Deze activiteit vindt plaats van 10 tot en met 25 oktober, dagelijks tussen 10.15 uur en 16.00 uur.

Educatieve ruimte

In een kleine vijf jaar zijn er meer dan 45.000 flesjes shampoo gemaakt in de Shampoofabriek. Deze is inmiddels omgebouwd tot Waterwerkplaats, een educatieve ruimte die voor meerdere doeleinden in te zetten is.
Vanwege het grote enthousiasme om zelf iets te maken voor in de badkamer kan er deze herfstvakantie zelf zeep gemaakt worden. Dat is net zo leuk en persoonlijk als shampoo maken, maar is duurzamer wat betreft (onder meer) verpakking.
Je gaat lekker aan de slag met afmeten, vijzelen en kneden van de ingrediënten. Je mag zelf de vorm, geur en kleur van je stukje zeep bepalen. Als finishing touch maak je een verpakking van kleurrijke stof (uit stofresten of hergebruikt).

Praktische informatie

Deze activiteit vindt plaats in de waterwerkplaats bij het Nederlands Watermuseum aan de Zijpendaalseweg 26-28. Maak je eigen zeep dagelijks van 10 tot en met 25 oktober vanaf 10.15 uur tot 16.00 uur.
Reserveren is verplicht en kan op www.watermuseum.nl. Indien je reeds een entreebewijs hebt of in het bezit bent van een museumkaart klik je op reserveringsticket of reserveringticket in combinatie met museumkaart.
Een kaartje voor zeep maken kost € 1,50. Die koop je bij de balie van het museum.
Ook bij het Watermuseum geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden