Arnhemse stichting Smiles of Hope brengt laptops naar Cambodja

Foto: Smiles of Hope

Smiles of Hope is een Arnhemse stichting die ontwikkelingsprojecten in Cambodja ondersteunt. De stichting traint en coacht jonge mensen ter plekke en doneert leermiddelen en laptops.

In oktober worden de eerste lap-tops afgeleverd aan projecten in Phnom Penh en Siem Reap.

Glimlach van hoop

Smiles of Hope is een initiatief van drie Arnhemse vrienden die al jaren actief zijn als vrijwilliger bij HCM Arnhem (Hockeyclub Malburgen, red.). Frank Rikken, een van de oprichters, vertelt: “Tijdens een rondreis door Cambodja in 2018 werd ik geraakt door de glimlach van hoop, die bijna elke Cambodjaan je geeft. Ik kwam bij toeval in contact met enkele jongerenprojecten en toen ging het balletje rollen.”

Geen steunpakketten in Cambodja

Smiles of Hope ondersteunt lokale projecten van NGO’s (non-govermental organisations, red.) in Cambodja, door de digitale ontwikkeling van ambitieuze en leergierige jonge mensen te ondersteunen en hen te helpen bij het vinden van een baan. En dat is in tijden van corona belangrijker dan ooit, vindt Rikken. “In Cambodja zijn geen steunpakketten of sociale vangnetten. Geen werk betekent daar simpelweg geen geld. Dat raakt ons diep.”

Op zoek naar donaties

Tijdens een tweede bezoek aan Cambodja van ruim vier maanden in 2019 legde Rikken contact met de Nederlandse consul en verschillende NGO’s in Cambodja. Smiles of Hope werd opgericht en in korte tijd wist de ANBI-stichting veel donateurs te werven. Ook bedrijven en gemeenten dragen de stichting een warm hart toe, wat onder meer leidde tot een donatie van de gemeente Helmond van maar liefst 20 laptops. Elke donatie is welkom“In oktober gaan we weer naar Cambodja met een flink aantal opgeschoonde laptops, die klaar zijn voor ge-bruik in de projecten die we steunen. Ze staan ingepakt klaar, maar het transport naar Cambodja is kostbaar. We blijven dus op zoek naar donaties, hoe klein ook. Zo’n bijdrage is overigens fiscaal aftrekbaar. Doneren kan op onze website en Facebookpagina. En daar houden we onze volgers natuurlijk op de hoogte van onze projecten in Cambodja.” www.smilesofhope.nl.
Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang. Verenigingen (zoals sport-, personeels-, zang-, harmonie- of toneelverenigingen) en hobbyclubs zijn meestal geen ANBI. Deze instellingen kunnen misschien wel als sociaal belang behartigende instellingen (SBBI) worden beschouwd.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden