Onthulling Bridge to Bridge 2020 finishzuilen

Foto: Bridge to Bridge

Op woensdag 9 september om 11.30 uur zal burgemeester Marcouch de Poolse en Engelse vlaggen op ceremoniële wijze hijsen bij de finishzuil van de Bridge to Bridge en Airborne Freedom Trail. Deze finishzuil komt te staan voor café-brasserie Dudok.

Je bent van harte welkom om deze korte ceremonie bij te wonen. Vanwege de Corona-maatregelen vindt deze ceremonie plaats in klein comité. Daarom is aanmelden vooraf noodzakelijk.

Rabo Bridge to Bridge

 Dit jaar is alweer de 35ste Rabo Bridge to Bridge editie. Vanwege de uitbraak van het COVID-19 virus kan deze niet georganiseerd worden op de manier die we gewend zijn. Maar er is een mooi alternatief.
De Rabo Bridge to Bridge heet dit jaar namelijk de Bridge to Bridge Belevingsrun. Deelnemers beleven al hardlopend het verhaal van september 1944: het gevecht om de alom bekende brug. De brug die uiteindelijk een brug te ver bleek. Onderweg passeren deelnemers plekken van betekenis voor de geallieerden tijdens Operation Market Garden. Deelnemers kunnen verhalen ontgrendelen om meer te weten te komen over het verhaal van 1944.
Lopen kan tussen 17 september en 31 december van dit jaar.Bridge to Bridge

Airborne Freedom Trail uitverkocht

Met ruim 1.500 deelnemers is de Airborne Freedom Trail ook dit jaar weer volledig uitverkocht. Net als bij de Belevingsrun kunnen deelnemers deze unieke trail op eigen gelegenheid afleggen tussen 17 september en 31 december 2020.
De Airborne Freedom Trail blijft in de basis hetzelfde. Deelnemers lopen over de paden die de geallieerden tijdens Operation Marken Garden hebben afgelegd. Ook bezoeken zij historische locatie’s en zijn dit jaar voor het eerst Running in Remembrance van een geallieerde. Ooggetuigen delen hun persoonlijke verhaal en wat er zich allemaal heeft afgespeeld tijdens Operation Market Garden.

Afhalen herinnering Dudok Arnhem

 Na het afleggen van de Rabo Bridge to Bridge belevingsrun of Airborne Freedom Trail kunnen de deelnemers een unieke herinnering afhalen bij horecapartner Dudok Arnhem. Tevens staat hier een prachtige zuil voor het maken van dé finishfoto.
Dudok Arnhem is gesitueerd in het historische Eusebiuskwartier dat achter de finish ligt van de Rabo Bridge to Bridge. In 1944 was de aangrenzende Eusebiuskerk als gevolg van Duitse beschietingen volledig uitgebrand. Deelnemers staan bij het maken van hun finishfoto bij Dudok Arnhem dan ook letterlijk in het verhaal van 1944.

Aanmelden

Aanmelden kan via [email protected] of 026-2062173.

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden