Winnaars van tweede Gelderland Film Pitch bekend

V.l.n.r.: Matthieu Reijnoudt, Romar de Bonte, Katinka Schlette en Astrid Feringa
Foto: Elske Nissen

De Gelderland Film Pitch is hét ontwikkelings- en pitching platform voor Gelderse filmmakers. Drie veelbelovende filmprojecten wonnen de tweede editie.

De winnaars van deze tweede editie Gelderland Film Pitch zijn bekend.

Tweede Film Pitch

Op vrijdag 17 juli pitchten zij in Focus Filmtheater Arnhem live hun filmplannen voor een deskundige jury. Katinka Schlette (1992), Astrid Feringa (1992) en duo Matthieu Reijnoudt (1994) en Romar de Bonte (1995) wonnen met hun veel belovende filmprojecten een startbudget van €6500,-. Ook wonnen ze een begeleidingstraject door Go Short om hun korte film te realiseren.

Films van eerste Film Pitch in première

Op vrijdag 17 juli vond de tweede editie van de Gelderland Film Pitch, een ontwikkelings- en productietraject voor korte films, plaats in Focus Filmtheater in Arnhem. Vorig jaar organiseerde Go Short de eerste Gelderland Film Pitch om Gelderse makers te ondersteunen en te begeleiden in het productietraject. Afgelopen jaar ondersteunde het festival de drie winnaars in het verwerkelijken van hun filmprojecten. Winnaars Coen Haver, Nena Tijsmaen Niels Veenendaal hebben hun films afgelopen jaar afgerond. Deze worden tijdens Go Short Arnhem voor het eerst op het grote doek vertoond (10-13 september 2020).

Go Short

Met dit jaar rond ontwikkelingstraject biedt Go Short Gelderse makers de mogelijkheid hun film plan te realiseren door hen te voorzien van een start budget en intensief te begeleiden tijdens het productietraject en distributie proces. De zeven geselecteerde projecten pitchten hun filmplan voor de deskundige jury bestaande uit Kirsten Ruber (Go Short), Stefanie Kolk (filmmaker) en Guido Lavalaye (Omroep Gelderland). De jury koosde veelbelovende projecten CRISIS van Astrid Feringa; Wat Grenzen Delen van Katinka Schlette en I’ll Fly With You van Matthieu Reijnoudt en Romar de Bonteals. Allemaal zijn winnaars van de tweede Gelderland Film Pitch.

Wat Grenzen Delen / Katinka Schlette (1992) / Documentaire

De film Wat Grenzen Delen wordt een poëtisch observerende documentaire waarin maker Katinka het grensgebied bij Wyler en Beek wil onderzoeken. Dat is het gebied waar zij tot haar achttiende dagelijks fietste om naar school te gaan. Het landschap wordt gezien als personage in de film. Wat houdt precies het begrip grens in, en is die grens ook voelbaar in dit gebied?

CRISIS / Astrid Feringa (1992) / Documentaire

Maker Astrid Feringa heeft haar BA afgerond op ArtEZ te Arnhem en is daar ook blijven wonen. CRISIS brengt de ervaring van een jonge vrouw opgesloten in een GGZ instelling in beeld. Astrid legt in deze film vast hoe de hoofdpersoon reageert op de rapportage gemaakt tijdens haar opname.

I’ll Fly With You / Matthieu Reijnoudt (1994), Romar de Bonte (1995)/ Fictie

In I’ll Fly With You boekt een kunstenaars duo alle stoelen van een commerciële vlucht. In deze film willen makers Matthieu en Romar de aanwezigheid van de afwezigheid in beeld brengen. Beide makers streven ernaar de kunstpraktijk voort te zetten in Gelderland.

Ook crowdfunding campagne

De winnende filmprojecten ontvangen een startbudget, waarvan Go Short €5000,- beschikbaar stelt en Omroep Gelderland aanvult tot €6500,-. Daarnaast werven de projecten een aanvullend bedrag middels een crowdfunding campagne. Daarvoor krijgen zij op 5 augustus een workshop crowdfunding van CineCrowd. De makers starten per direct met het realiseren van hun filmplan, ondersteund en begeleid door Go Short. Naast het ontvangen startbudget begeleidt Go Short de makers tijdens het gehele productieproces.  Het festival treedt ook op als coproducent en distributeur van de films. Bekijk de pitch en volg de winnende projecten.
De Gelderland Film Pitch was live te volgen via een stream via Facebook. Deze is hier terug te kijken. Om op de hoogte te blijven van deze drie projecten en hun crowdfunding, hou de website van Go Short in de gaten. De films van de eerste Gelderland Film Pitch gaan tijdens Go Short Arnhem in première (Focus Arnhem). De Gelderland Film Pitch wordt georganiseerd met steun van Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Arnhem en Omroep Gelderland.

Meer over Go Short

Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al twaalf jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers. Het festival biedt een internationaal podium, een netwerk hub en een groot publiek. Het internationale filmfestival in Nijmegen trekt jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers trekt. Ook heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers.
Go Short is de officiële gateway naar de Oscars, BAFTA’s en de European Film Awards.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden