De poorten van Kasteel Rosendael openen

Foto: Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael is weer geopend. Van vrijdag tot en met zondag kunnen bezoekers het kasteel ontdekken tussen 13.00 en 16.00 uur.

Een stap terug in de tijd op anderhalve meter.

Nieuwe openstelling

Het kasteel opent met een totaal vernieuwde tour door de keuken en de begane grond van het kasteel. Bezoekers kunnen zelf rondlopen door de vertrekken en ervaren hoe de laatste bewoners op het kasteel hebben geleefd. Met de gratis te downloaden IZI.Travel app krijgt de bezoeker alle informatie over de vertrekken.
Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het imposante, historisch ingerichte kasteel is omringd door een park met veel bezienswaardigheden.

Reserveren verplicht

Om drukte te spreiden moet iedereen vooraf een ticket met een datum en tijd reserveren. Dit kan via de website www.glk.nl/rosendael. Dit garandeert de veiligheid van bezoekers en bovendien geeft het een exclusieve tour, want men loopt met maximaal zes personen door het huis.

Anderhalve meter

Stap terug in de tijd op anderhalve meter! Kasteel Rosendael heeft diverse maatregelen getroffen voor een veilig en aangenaam bezoek in de anderhalve meter samenleving. In het kasteel is een eenrichtingsroute uitgezet en alle gasten worden geacht zich te houden aan de spelregels die zijn vastgesteld.

Park

Met de Beleef-plattegrond maakt de bezoeker een wandeling door het park. Het park met de Bedriegertjes, schelpengalerij, theekoepel, vijvers en fonteinen trekt zelfs bezoekers vanuit het buitenland. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht te verkrijgen in de kasteelwinkel. Het park is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Oranje-rie

Kom genieten van de nieuwe menukaart van restaurant de Oranje-rie op één van de mooiste terrassen van Nederland.

Bezoek combi kasteel en park

Van vrijdag tot en met zondag tussen 13.00 en 16.00 uur kost het €11,50 per persoon. Een kind tot en met achttien jaar betaalt € 5,00 (Museumkaarthouders en donateurs GLK zijn gratis).
Het adres van Kasteel en Park Rosendael is Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal.
Informatie: [email protected]. Reserveren kasteelbezoek: www.glk.nl/rosendael.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden