Jongeren krijgen crisistips van ouderen in corona-tijd

Foto: Humint Solutions

Waardevolle kennis van ouderen over crisistijd wordt onvoldoende benut. De organisatie Humint Solutions besloot daar wat aan te doen.

In samenwerking met Rozet en ondersteund door het Oranje Fonds starte zij een crisiseditie van het Knowledge Book, een online kennis-matchwebsite. In de komende maanden gaan deelnemende ouderen in gesprek met jongeren om hen over hun ervaringen te vertellen.

Veranderingen en tegenslagen

Veel ouderen hebben in oorlogstijd, maar ook in de rest van hun leven, met ingrijpende veranderingen en tegenslagen te maken gekregen. Zoals omgaan met onzekerheid, je toekomstplannen moeten bijstellen of het verlies van een familielid. Ouderen hebben veel ervaring en kennis die waardevol is voor de jongeren in de huidige corona-tijd.

Ervaringsdeskundigen in crisistijd

Dit initiatief is het eerste in Arnhem dat zich specifiek richt op het koppelen van ouderen met jongeren. Ouderen zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van crisis. Door ouderen een-op-een in gesprek te laten gaan met jongeren en deze kennis te benutten, ontvangen de ouderen erkenning. Verder blijven ze in contact met de jongere generatie en maken ze actiever deel uit van de samenleving. De jongeren worden op hun beurt verrijkt met de kennis van de ouderen. Ook kunnen de tips van de ouderen toepassen in hun dagelijks leven.

Begeleid en zorgvuldig gematcht

Zowel de ouderen als de jongeren worden begeleid en zorgvuldig gematcht. Zo ontstaan bijzondere en waardevolle ontmoetingen tussen jonge en oudere Arnhemmers. Ben jij een jongere en kan jij wel wat crisis-tips gebruiken? Meld je aan via www.humints.com/knowledgebook. Ook scholen met interesse kunnen contact opnemen over de mogelijkheden.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden