Nederlands grappigste barman op kroegentocht om de horeca te steunen

Foto: Arjan Kleton

Barkeeper & cabaretier Arjan Kleton besloot om niet werkloos thuis te gaan zitten nu de horeca en de theaters dicht zijn. Hij gebruikte zijn horeca achtergrond en z’n creativiteit om de YouTube serie Kletoni’s Kroegentocht te maken.

Hierin gaat Nederlands grappigste barman naar verschillende steden om te kijken hoe verschillende horeca ondernemers omgaan met de corona quarantaine.

Positieve energie en aandacht

Nu je zelf niet op stap kunt, is het toch fijn om wat tips van deze expert te krijgen. Waarom zit er bijvoorbeeld een schijfje limoen in je Mexicaanse biertje? Of hoe maak je zelf thuis een goede mojito? Uiteraard valt er ook wat te lachen bij Kletoni’s Kroegentocht. Arjan is tenslotte cabaretier. Maar het programma heeft ook zeker een serieuze noot, want de horeca is als branche hard getroffen. Ondernemers worden in tijden van crisis steeds creatiever en Kletoni’s Kroegentocht werkt ook inspirerend voor andere horeca-ondernemers. Arjan Kleton komt met zijn programma wat positieve energie en aandacht brengen.

Kijkje in Arnhem

In de derde aflevering neemt de bekende cocktailshaker, die tegenwoordig overigens meer in het theater als achter de bar te vinden is, een kijkje in Arnhem. Nadat hij eerder al in compleet andere horecazaken in Utrecht en Amersfoort een kijkje nam, is het nu de beurt aan feestcafe Shooters op de Arnhemse Korenmarkt. Er is inmiddels ook al kroegentocht in Den Bosch opgenomen en Arjan Kleton gaat in Amsterdam langs bij high-end cocktailbar Flying Dutchmen Cocktails, die zelfs volop cocktails aan het bezorgen zijn.

TheatervoorstellingArjan Kleton

Tot aan de quarantaine was Arjan Kleton zelf nog op tournee met zijn theatervoorstelling Met de fles grootgebracht. Als in september het theaterseizoen straks weer mag beginnen, dan kan deze horecatijger het natuurlijk niet laten om weer achter de bar te kruipen. Na iedere voorstelling gaat Arjan in de foyer van het theater cocktails shaken voor het publiek.

Met de fles groot gebracht

Als je tijdens een goede avond doorzakken je grootste geheimen aan de bar verteld hebt, dan ben je blij als niemand dat onthouden heeft. Niemand behalve de barman dan. Arjan Kleton is die barman. De barman die aan alle vooroordelen voldoet, hoe hard hij zich er ook tegen verzet. De barman die elk weekend aan zijn vrienden staat uit te leggen dat ze niet tot na sluit mogen blijven hangen omdat ze hem kennen. De barman die gedoopt werd achter de toog en met de fles werd groot gebracht. De barman die leeft in de kroeg, legio verhalen op sterk water heeft staan en zich niet graag in een hokje laat stoppen. Want aan de bar is iedereen gelijk. En die barman heeft jouw grootste geheim gehoord… Maar weet jij het zelf nog?

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden