Eerste single van Arnhemse zangeres en rapper is 10 april te horen via livestream

Foto: Cassandra Onck

Via een Facebook livestream presenteert Cassandra Onck op 10 april haar nieuwe single Adem. Een persoonlijke track waarin ze openhartig zingt en rapt over het verlies van haar zusje en vader.

Vanuit Recordshop Arnhemse Meisjes gaat ze vanaf 13.00 uur in gesprek over het verhaal achter het lied. Zij sluit af  met een intieme live-uitvoering van Adem.

Brokstukkken  EP

Adem is de eerste single van Cassandra Onck’s nieuwe EP Brokstukken (release 22 mei 2020). De Brokstukken EP is geproduceerd door producer MRMN. Die heeft een eigentijdse sound vol elementen uit hiphop, pop en elektronische muziek. In haar tracks maakt Cassandra ruimte voor wat we soms liever wegstoppen. Ook vraagt ze zich af hoe je om kunt gaan met verlies van iets waar je in gelooft.

Het verhaal achter Brokstukken

“Toen mijn vader vijf jaar geleden plotseling overleed aan een hartstilstand is mijn kijk op de wereld voorgoed veranderd. Ik herinner mij nog goed dat het voelde alsof de grond onder mijn voeten verdween. De maanden na het overlijden groeide het besef dat iets fundamenteels was ingestort en startte een zoektocht naar een nieuw houvast. Ik ervoer dat er veel dingen waren waar ik, ondanks dat ik mij niet verbonden voelde met een godsdienst, in geloofde. En dat ik met het verlies van mijn familie, ook een deel van mijn geloof kwijt was.
De vraag is hoe je om kunt gaan met het verliezen van die vaste grond, van datgene waarin je gelooft. Voor mij is dat de centrale vraag van de EP.”

De livestream is te volgen via het Facebookevenement.

Bio Cassandra Onck

De Arnhemse zangeres en rapper Cassandra Onck (1993) verbindt persoonlijke verhalen met universele vragen. Moeiteloos switcht ze tussen warme melodieën en krachtige teksten die woord voor woord bij je binnenkomen en je aan het denken zetten. Met haar afstudeer concert Ik ben een interface speelde ze in popzaal Luxor Live en vervolgens op verschillende Nederlandse theaterfestivals. Deze zomer was ze voor het eerst te zien op Instagram met haar persoonlijke Top Notch Open Bars sessie.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden