Folkrockband Maggie’s Flock met derde single-release

Foto: Guido Roncken

De Gelderse folkrockband presenteert deze maand haar derde single uit een serie van twaalf releases die in 2020 het levenslicht zullen zien. In december zullen ze onder de titel Party at the Cemetery als album verschijnen.

Al eerder dit jaar bracht de band de singles Battle Song en Bored Beyond Death uit. Maggie of the Moor is de maart-release.

Legende

Het nummer is gebaseerd op een legende over een spookachtige herderin die bij nacht en ontij over de hei zweeft. Ze rooft ze de zielen van de zondaars die ze op haar pad vindt, en neemt ze op in haar schaapskudde.
Het is deze kudde waarnaar de band is vernoemd.

Fijne meestompers

Maggie’s Flock is een zes-koppige kudde uit Nijmegen/Arnhem die stevige folkrock speelt. Met thema’s als drank, chaos, moord en liefde legt de band een link met de storytellers uit de traditionele folk. De sound van Maggie’s Flock is een mix van akoestische en elektrische instrumenten. Fijne meestompers met een flinke scheut Celtic folk.

Beluisteren via bekende platforms

Vanaf 23 maart is het nummer te beluisteren via de bekende platforms als Spotify, Apple Music en iTunes. Het komende jaar kun je als muziekprofessional elke maand een mailtje van hen ontvangen. Daarin staat een link naar hun nieuwste song.
Spreekt hun muziek je aan en denk je hun een zetje te kunnen geven? Neem dan contact met ze op. Wie weet, jullie kunnen iets voor elkaar betekenen.Maggie's Flock

v.l.n.r: Edwin Steenstra, Neil Macfarlane, Gijs Nielen, Roel Seidell, Hub Rasker, Etienne Pronk. (fotografie: Guido Roncken)

https://www.maggiesflock.com

 

 

Met trots presenteren wij onze maart release: Maggie of the Moor:
https://open.spotify.com/album/6SzB3EyqRLCawi55C1LY2V
Onze februari release: Bored Beyond Death:
https://open.spotify.com/album/0Oq1BJDQnLOd2iSRh29oQX
Onze januari release: Battle Song:
https://open.spotify.com/album/6qDxrQZJcNcRB1BXene95q

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden