Unieke muzieklesmethode Beekdal Lyceum gaat wereldwijd

Foto: Guus Madern

Philibert van den Bosch heeft zijn onderscheidende en unieke lesmethode voor muziekonderwijs wereldwijd beschikbaar gesteld. De docent popmuziek op het Beekdal Lyceum heeft een app ontwikkeld om moderne popsongs te leren spelen.

Via de app Qords is het nu voor iedereen mogelijk om te leren spelen op een effectieve en snelle manier op gitaar, bas, piano, drums of ukelele.

Meespeelvideo’s

In de muzieklessen op het Beekdal Lyceum maken leerlingen al jaren gebruik van de lesmethode met zogenaamde meespeelvideo’s. Van den Bosch heeft zelf de onderwijsmethode ontworpen. Die zorgt ervoor dat leerlingen op een bijzonder prettige en snelle manier verschillende instrumenten leren bespelen. Aan het eind van de basisvorming kunnen leerlingen daardoor niet alleen gitaar, bas, piano, drums en ukelele spelen. Daarmee kunnen ze ook veel actuele popsongs uitvoeren.

App van de maand

Van den Bosch heeft zijn lesmethode in de afgelopen tijd doorontwikkeld tot wat ie is. De interactieve app Qords voor de iPad is nu verkrijgbaar. De app biedt nog meer mogelijkheden dan de huidige meespeelvideo’s die in de klas gebruikt worden. Deze maand is de muziek app wereldwijd gelanceerd in de App Store. Die is ook door de website iCulture al gelijk uitgeroepen tot app van de maand.

Lesmethode naar buiten

Het Beekdal Lyceum is erg trots en blij dat Van den Bosch de lesmethode die hij op onze school gebruikt nu ook verder naar buiten brengt. De verwachting is dat veel muziek geïnteresseerden en ook veel scholen er gebruik van zullen gaan maken. De app is voorlopig alleen te downloaden voor de iPad. Qords staat in de App Store omschreven als: ‘Of je nu een beginner bent of al gevorderd, je wordt altijd beter met deze App.’

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden