Woensdag 12 februari eerste editie van Rozessie5

Foto: Rozet

De bovenste verdieping van Rozet Arnhem verandert op woensdagavond 12 februari in een grote huiskamer, mét een podium. Hier krijgen jonge performers uit Arnhem en omgeving de kans om te laten zien wat ze in huis hebben.

Van hiphop beats en spoken word tot cabaret en singer-songwriter, bij Rozessie5 mag en kan het allemaal.

Contacten leggen

Rozessie5 is de plek bij uitstek om onder het genot van een hapje en een drankje contacten te leggen met andere jonge artiesten en creatieve geesten. Ook worden er video-opnames en foto’s gemaakt van de optredens, zodat deelnemende artiesten er ook nog eens een toffe registratie van hun optreden aan overhouden. De podiumsessies duren elk ongeveer twintig minuten en tussendoor draaien de DJ’s van Sunset Sessions Willemeen lekkere plaatjes.

Spits afbijten

Tijdens de eerste edite van Rozessie5 zullen de onderstaande acts het spits gaan afbijten. Kay Geurts is een Nijmeegse singer-songwriter, met liedjes die uit de straatstenen lijken te zijn getrokken. In september 2019 bracht hij zijn eerste EP uit. Met zijn rauwe stem en doordachte Nederlandse teksten is Kay een troubadour in de dop.
De muziek van Amber Bouwsma laat zich het beste omschrijven als kleurrijk. Deze jonge singersongwriter weet moeiteloos elementen uit jazz, hiphop, soul en R&B met elkaar te combineren. Haar unieke manier van zingen komt het beste tot zijn recht in een inteme huiskamersetting, want Amber is niet bang om emoties te tonen in haar songteksten. Daarnaast gaat ze geregeld samenwerken met andere muzikanten om zichzelf te blijven uitdagen.

Verdere acts

Zilan Koscielniak maakt tjdens haar optredens gebruik van haar eigen muziekarrangementen, die ze maakt aan de hand van instrumentals. Hierdoor geeft ze een lekkere eigen draai aan nummers van onder andere Aurora en Marina.
DJ’s Thijs en Sjors draaiden tjdens de wekelijkse Sunset Sessions al heel wat plaatjes in Willemeen. Sjors (MC 1AB) is gespecialiseerd in hip-hop. Thijs is vooral thuis in liquid drum ’n bass.

De eerste editie

De eerste editie van Rozessie5 is op woensdag 12 februari van 18.00 tot ongeveer 20.30 uur. Het vindt plaats op de 5e etage van Rozet  aan de Kortestraat 16.
Het entree is gratis.
Voor meer informatie zie Facebook event ‘Rozessie5 – 1e editie’.

Over Rozessie5

Rozessie5 vindt dit jaar vijf keer plaats op de 5e etage van Rozet. Rozessie5 biedt jonge artiesten en creatievelingen uit Arnhem en omgeving een podium om ervaring op te doen en nieuwe dingen uit te proberen binnen een gezellige huiskamersetting. Deelnemende artiesten mogen ook nieuwe acts
aandragen voor komende edities, zodat iedere editie een lekkere bonte line-up heeft en artiesten het stokje onderling kunnen overdragen.
Rozessie5 is een initiatief vanuit Rozet en wordt mede georganiseerd door Jongin Arnhem en Sunset Sessions Willemeen. De volgende edites vinden plaats op 6 april, 10 juni, 14 oktober en 9 december.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden