Kruimeltje en Nederlandse bioscopen halen ruim €5.600 op voor Bio Vakantieoord

Foto: Bio vakantieoord

Op 30 en 31 januari heeft de familiefilm Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn samen met de Nederlandse bioscopen geld opgehaald voor het Bio Vakantieoord. Op 1 februari is tijdens de première van de film in Pathé Tuschinski het opgehaalde bedrag bekendgemaakt.

Presentator Patrick Martens overhandigde de cheque ter waarde van €5613,50 euro aan Pieternel Suërs van Bio Vakantieoord. Met de opbrengst van deze actie zullen de bungalows in het Vakantieoord klaar worden gemaakt voor de zomerperiode.

Heitje voor een karweitje

De actie krijgt een vervolg in de vorm van ‘Heitje voor een Karweitje’. Een typisch Nederlands begrip, om een klusje voor iemand anders te doen en net als Nederlands bekendste straatjochie anderen te helpen. Kruimeltje staat bekend als een ondeugend jongetje dat opkomt voor dieren en kinderen die onrecht worden aangedaan, of die het moeilijk hebben. Met deze actie roept Kruimeltje kinderen op om goed te doen voor andere kinderen. Want elk Kruimeltje helpt.

De film

In Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn is Kruimeltje weer verenigd met zijn ouders. Hij is niet meer het arme straatjongetje, maar woont  in een mooie villa op het platteland. Hoe fijn het ook is om weer met zijn ouders samen te zijn, het is ook saai op zo’n landgoed. Kruimeltje mist het spannende stadsleven. Hij besluit om weg te lopen, samen met zijn trouwe hond Moor. Maar wanneer hij onderweg naar de stad wordt tegengehouden door Anna en aan haar probeert te ontsnappen, worden zij allebei ontvoerd. Een oude bekende slechterik duikt op en heeft het op hen gemunt in de strijd om de goudmijn.

Oorsprongen

Kruimeltje vindt zijn oorsprong in 1923, twee jaar nadat het Tuschinski Theater in Amsterdam werd opgericht. Ook de stichting Bio Vakantieoord vindt niet veel later haar oorsprong. In 1927 wordt de stichting namelijk door de Nederlandse bioscoopbranche op initiatief van Abraham Tuschinski opgericht. Bio Vakantieoord dankt dan ook zijn naam aan de oprichting vanuit de bioscoopbranche.

De film Kruimeltje en de Strijd om de Goudmijn wordt op 5 februari uitgebracht in de Nederlandse bioscopen. In Arnhem draait Kruimeltje in Pathé en Vue.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden