Frederieke Saeijs en Dana Zemtsov soleren bij Gelders orkest

Foto: Studio Unfolded

Op 26 januari speelt een kamerorkestbezetting van Het Gelders Orkest en Orkest van het Oosten onder leiding van dirigent Bas Wiegers een concert in Musis. Solisten zijn Frederieke Saeijs (viool) en Dana Zemtsov (altviool).

De musici zorgen voor een waar feest met subtiele en intieme meesterwerken van Mozart en Schubert.

Volledig in elkaar vervloeien

Frederieke Saeijs en Dana Zemtsov zijn beide laureaten van het Anton Kersjes Fonds. Daaraan hebben ze een prestigieuze vioolbeurs te danken om hun carrière te vervolmaken. Die vervolmaking hoor je wanneer zij samenspelen. De musici hebben al vaker met elkaar opgetreden in Mozarts schitterende Sinfonia Concertante. Voor Mozart, zelf zeer bedreven op de viool én de altviool, moet deze compositie fantastisch geweest zijn om te schrijven. Onnavolgbaar laat hij de beide solisten om elkaar heen dansen zodat ze volledig in elkaar vervloeien.

Subtiele details

Naar Schubert is dan maar een kleine stap met zijn intieme maar opgewekte Vijfde symfonie. Net als zijn andere vroege symfonieën schreef hij de symfonie voor het kleine orkest van de school waar zijn vader hoofd was. Hij zelf werkte daar als hulponderwijzer. Een groot orkest heb je voor deze kleinste onder de Schubert symfonieën dan ook zeker niet nodig. Juist met een klein kamerorkest zijn de subtiele details werk het beste te horen. Als geen ander is dirigent Bas Wiegers in staat om met een kamerorkestbezetting alle finesses van dit kristallijne werk ten volle tot zijn recht te laten komen.

Ter informatie

Het zondagochtendconcert vindt plaats op 26 januari, 11.00 uur in Musis.
Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €26,-.
Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.hetgeldersorkest.nl en www.ovho.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden