Theater en muziek in de koloniale tijd bij lunchlezing in Musis

Foto: RCKesterFreriks

Op dinsdag 28 januari belicht Kester Freriks verschillende aspecten van de koloniale tijd op het gebied van  muziek en theater. De lunchlezing in Musis vindt plaats  van 12.00 tot 13.30 uur.

De voorafgaande lunch is inbegrepen.

Tot in de uithoeken van de archipel

Kester Freriks, schrijver van romans, verhalen, gedichten, toneelstukken en essays, zal verschillende aspecten van de koloniale tijd belichten. Voor de Nederlanders in het Indië van vroeger waren theater en muziek heel belangrijk. Tal van Nederlandse toneelspelers, onder wie de beroemde Louis Bouwmeester, maakten tijdens de Nederlandse zomer tournees door de tropen tot in de uithoeken van de archipel. Deze toneelspelers brachten vooral komedies en luchtige voorstellingen, die werden opgevoerd in de zalen van de sociëteiten. Ook muziek leefde sterk in Indië. Nederlandse pianisten en orkesten kwamen naar de Oost om op te treden en Europees repertoire te brengen. De Nederlanders hongerden naar kunst vanuit het westen, maar er was meer. Componisten uit ons land lieten zich inspireren door oosterse muziek. 

Praktische informatie

Laat u inspireren tijdens een lunchlezing in Musis, in samenwerking met De Culturele Onderneming. Je wordt bijgepraat over uiteenlopende interessante onderwerpen. De prijs is € 10,- en de voorafgaande lunch is inbegrepen.

Er is een lunchlezing elke laatste dinsdag van de maanden januari tot en met maart. Van 12.00 tot 13.30 uur in de Balkonzaal.

Adres: Velperbinnensingel 15.

De volgende lunchlezingen zijn op 18 februari en 31 maart.

In februari spreekt Els Launspach over Het geheim van Shakespeare. In maart is de spreker Jibbe Willems met Is er hoop na het post-modernisme? Bestel uw kaarten bij [email protected] of bel 026-4437343 of hier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden