Nationaal Theater Weekend 24 tot en met 26 januari

Foto: Bart van Delft

Van 24 tot en met 26 januari vindt het Nationaal Theaterweekend plaats, ook in Arnhem. Kennismaken met muziek of theater? Dit weekend kun je voor € 10,– naar een voorstelling of concert in Stadstheater en Musis én voor € 5,- een kijkje achter de schermen nemen in Musis.

Vrijdagavond 24 januari begint dit bijzondere weekend al met de Arnhemse Uitnacht.

Rondleiding Musis

Dit seizoen opent Musis opnieuw haar deuren voor iedere Arnhemmer die het bijzondere gebouw beter wil leren kennen. Onder leiding van een gids komt u alles te weten over de veelgeprezen architectuur van Musis.
Je ziet niet alleen de foyers en zalen waar de concerten plaatsvinden, maar wandelt ook door gangen en kamers die normaal gereserveerd zijn voor wereldberoemde artiesten.
Op zaterdag, 25 januari om 14.00 uur praat de gids je bij over het ontwerp, de historische details en de keuzes van de architect. Kaarten kosten maar €5,-. Voor kaarten en meer informatie zie Rondleiding Musis.

Ikarai – Muhammad

Op zaterdag 25 januari om 20.30 wordt in Musis het podium omgebouwd tot boksring. Ikarai neemt het publiek mee in het verhaal van bokslegende Muhammad Ali. Een spannend gevecht tussen klassiek, jazz en audiofragmenten van The Rumble in the Jungle en Ali’s wervelende speeches. In Muhammad neemt Ikarai een andere kijk op de bokssport. Het epische gevecht tussen Muhammad Ali en George Foreman in 1974 in Kinshasa, Zaïre (nu Congo), the Rumble in the Jungle, leent zich perfect voor een muziekscore: ritmisch, sierlijk maar met rake klappen. Kaarten kosten €10,-. Om ze te bestellen en voor meer informatie zie Ikarai – MUHAMMAD .

Jochem Nooyen – Privacy

In de illusieshow Privacy in  het Stadstheater verwondert brein-jongleur en acteur Jochem Nooyen je met miraculeuze begoochelingen. Hij leest jouw gedachten en achterhaalt schijnbaar moeiteloos wat je dacht te kunnen verbergen. Kan hij zijn eigen geheimen bewaren? Is privacy een illusie?
Sinterklaas kent je verlangens, Facebook weet wanneer je je relatie gaat verbreken en sommige supermarkten hebben eerder door dan jij dat je in verwachting bent. ‘Als je graag wilt dat iets geheim blijft, dan kun je maar beter helemaal geen gebruik maken van internet’, zei nota bene voormalig Google-CEO Eric Schmidt. Alles wat je online doet is te achterhalen, maar je gedachten zijn veilig. Toch? In Privacy zoekt mind-illusionist Jochem met humor en magie uit of dit klopt.
Op zondag 26 januari om 15.00 uur kun je Privacy zien voor €10,-. Voor meer informatie en kaarten bestellen zie Jochem Nooyen-Privacy.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden