Nieuwjaarsconcert met Amerikaanse componisten door Het Gelders Orkest

Foto: Het Gelders Orkest

Van 3 tot en met 12 januari brengen dirigent Per-Otto Johansson, pianist Aidan Mikdad en Het Gelders Orkest in Gelderland en Utrecht een swingend nieuwjaarsconcert. Op het programma staan werken van componisten als Gershwin, Korngold, Bernstein en Rodgers.

Een swingend begin van het nieuwe jaar.

Aidan Mikdad speelt Gershwin

Het Gelders Orkest luidt het nieuwe jaar swingend in. Het veelzijdig Amerikaans programma  wordt gedirigeerd door Per-Otto Johansson. Eén van de hoogtepunten is het optreden van pianist Aidan Mikdad. De pianotalent speelt Gershwins wervelende Rhapsody in Blue. Slechts 18 jaar oud, en nog student aan het Amsterdams Conservatorium, Mikdad heeft al heel wat prijzen op zijn naam staan. Een daarvan is de Royal Concertgebouw Young Talent Award van twee jaar geleden. Ook bij Het Gelders Orkest maakte hij al eerder furore. Zijn jeugdige en enerverende speelstijl past perfect bij de wervelende jazz van Gershwins Rhapsody in Blue. 

Musical

Verder laat Gershwin van zich horen in zijn musicals Girl Crazy en An American in Paris. Er is nog meer muziek met Leonard Bernsteins musical On the Town, met drie dansen. En, natuurlijk, er is muziek van de van oorsprong Oostenrijkse Erich Korngold. Hij was één van de grootste Amerikaanse filmmuziekcomponisten ooit. Dat hij zijn talenten tot op hoge leeftijd wist te behouden, bewijst hij met zijn allerlaatste opgewekte compositie Thema en Variaties. Vrolijker dan met zo’n opgetogen concert kan het nieuwe jaar niet beginnen.

Optredens

An American New Year’s Concert speelt in Arnhem, Nijmegen, Doetinchem en Utrecht. Het concert in Arnhem vindt plaats in Musis Stadstheater, vrijdag 3 januari om 20.00 uur.
Kaarten kosten vanaf €20,-.
Voor meer informatie en het bestellen van kaarten: www.hetgeldersorkest.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden