Sinterklaascadeautjes Stichting Hornbachhelpt voor Voedselbank Arnhem

Foto: Stichting Hornbachhelpt

Zonder pakjes geen pakjesavond. Daarom brachten vrijwilligers van Stichting Hornbachhelpt vandaag een bezoek aan het regionaal distributiecentrum van de Voedselbank in Arnhem.

Daar overhandigden zij knutselpakketten, bestemd voor kinderen voor wie pakjesavond niet vanzelfsprekend is.

Doe-het-zelf cadeautjes

Via stichting Hornbachhelpt zet de bouwmarkt haar kennis graag in om lokale goede doelen in de buurt van bouwmarkten te steunen. En hoewel de nieuwe bouwmarkt in Duiven nog niet geopend is, staken vrijwilligers van Hornbachhelpt wel vast de handen uit de mouwen. Afgelopen week klusten zij honderden knutselpakketten in elkaar. “Dat hebben we met liefde en plezier gedaan”, vertelt Peter Vuijk van de Stichting. “Sinterklaas moet een feest zijn voor alle gezinnen. Maar cadeautjes zijn helaas niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Daar wilden wij graag verandering in brengen. In overleg met de Sint en zijn Kluspieten hebben we deze unieke doe-het-zelfcadeautjes samengesteld.”

Heerlijk avondje

De Voedselbank is blij met de actie. “Dit is een prachtig initiatief”, reageert Kees Bakker, vrijwilliger bij het regionaal distributiecentrum Voedselbank Arnhem en omstreken, enthousiast. “Er zijn helaas veel gezinnen in ons land die rond moeten komen van weinig. De decemberperiode is voor hen, en met name voor de kinderen, een extra lastige. Dat zij zich nu onderdeel kunnen voelen van dit feest is ontzettend fijn!”

Over Hornbachhelpt

Stichting Hornbachhelpt is een onafhankelijke stichting die als doel heeft samen te bouwen aan een mooie samenleving. Dat doet de stichting door maatschappelijke projecten die gebaat zijn bij bouw-, renovatie- en/of tuingerelateerde oplossingen, te ondersteunen met inzet van vrijwilligers en materialen. De stichting met ANBI-status is opgericht in 2017. Meer informatie: www.hornbachhelpt.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden