Lunchlezing in Musis door Margriet Lautenbach op 26 november

Foto: Peutz

Op 26 november om 12.00 uur leest Margriet Lautenbach in Musis voor tijdens de lunchlezing. Het onderwerp is: De wetenschap achter zaalakoestiek.

De voorafgaande lunch is inbegrepen.

Akoestiek

In samenwerking met De Culturele Onderneming wordt tijdens een lunchlezing in Musis gepraat over uiteenlopende interessante onderwerpen. Deze keer gaat het over De wetenschap achter zaalakoestiek.

Nederlandse concertzalen behoren qua akoestiek tot de beste zalen ter wereld. Zo ook de zalen van Musis. Maar hoe werkt akoestiek eigenlijk en hoe kun je het meten? Wat maakt de akoestiek van de Parkzaal zo bijzonder?

Betrokken bij Parkzaal

Margriet Lautenbach is gespecialiseerd in de akoestiek van concertzalen. Zij weet als geen ander hoe je een concertzaal zó bouwt dat de muziek optimaal tot zijn recht komt. Lautenbach is nauw betrokken geweest bij het ontwerp van de Parkzaal en de renovatie van de Muzenzaal. De repetitieruimte van het Nederlands Philharmonisch Orkest heeft ze ook op haar naam staan. Andere projecten waar ze aan heeft meegewerkt zijn Concertzaal Kulturpalast Dresden, Het nieuwe RCO House en de renovatie van De Doelen.

Informatie

Elke laatste dinsdag van de maanden september t/m maart om 12:00 uur vindt de lunchlezing plaats.

De toegang is € 10,- inclusief lunch bij Musis in de Balkonzaal aan Velperbinnensingel 15.
Bestel uw kaarten: [email protected] of bel 026-4437343.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden