Lezing op 6 november: hoe kan geld bijdragen aan lokale gemeenschap

Foto: Arnhems Hert

Op 6 november houdt Jac Hielema een lezing in De Coehoorn over bijdragen aan duurzaamheid en de lokale gemeenschap. Hielema is oprichter van Economy Transformers Academy.

Hielkema noemt zich samenlevingskunstenaar, omdat hij zich sterk bewust is van de schrijnende tegenstelling tussen rijkdom en armoede in de wereld. De gemeenschap Arnhems Hert sponsort dit najaarsevenemet in de Coehoorn.

Lokale munt Arnhems Hert

De community Arnhems Hert is vorig jaar opgericht. Het is een duurzame lokale gemeenschap van ondernemers en vrienden met een positieve impact op de lokale economie. Als middel daartoe is ook een lokale munt, het Arnhems Hert, geïntroduceerd. Arnhems Hert circuleert langer in onze regio en zorgt op deze manier voor meer omzet bij Arnhemse ondernemers. Bakkerij Tom van Otterloo, Duurzaam maatpakken atelier Dutch Spirit en Infinite Inspiration zijn initiatiefnemers van het Arnhems Hert.

Circulaire economie

Of je nu een ondernemer bent die streeft naar een duurzamere omzet, gemeente of een sociale organisatie, of een inwoner uit de regio Arnhem. Elke transactie die je doet met Arnhems Hert draagt bij aan de totale omvang van de circulaire economie in en rondom Arnhem. Je kunt meedoen met Arnhems Hert als Ondernemer, als Organisatie of als Vriend.

Spreker samenlevingskunstenaar

Arnhems Hert is  blij dat ze als spreker voor dit najaarsevent Jac Hielema heeft weten aan te trekken. Hij noemt zichzelf een samenlevingskunstenaar. Hielema: “Ik houd ik me bezig met de vragen: Hoe moet ik de groeiende kloof tussen rijkdom en armoede in de wereld begrijpen? En: wat kan ik doen?” Hij is oprichter van Economy Transformers Academy en is ook initiatiefnemer voor de leergang Samenlevingskunst bij het Veerhuis in Varik.

Informatie en aanmelden

Het event vindt plaats in de Coehoorn, Coehoornstraat 17 op 6 november van 19.00 tot 22.15 uur.

De kosten bedragen €10  bij voorinschrijving en €15  aan de zaal. “Iedereen met een hart voor een florerend Arnhem is welkom. Gun jezelf de mogelijkheid om jouw hart voor een florerende en duurzame regio Arnhem kenbaar te maken. Geweldig dat je de lokale economie in en rondom Arnhem wilt ondersteunen,” aldus de organisatie.

Je kun je aanmelden via de website www.arnhemshert.nl of door een mail te sturen met je contactgegevens naar [email protected].

Op de foto de oprichtingsbijeenkomst van Arnhems Hert eerder dit jaar.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden