Gelderse bedevaart naar Maria van Renkum

Foto: Bedevaartskerk O.L.V. Ten Hemelopneming

Op zondagmiddag 20 oktober vindt de jaarlijkse Gelderse bedevaart ter ere van de Vrouwe van Gelderland, Maria van Renkum. Gelderlanders worden hiervoor uitdrukkelijk uitgenodigd, maar uiteraard is iedereen welkom.

Deze bedevaart is van oudsher een traditie voor Arnhem.

Sint Eusebius

De Arnhemse parochie Sint Eusebius verzorgt het bedevaartsprogramma naar het eeuwenoude Mariabedevaartsoord Renkum. Hoofdcelebrant is de pastoor van deze parochie, drs. Tuan T. Nguyen. Leden van het Arnhems Kevelaerkoor zullen het programma muzikaal begeleiden.

Het programma

Het programma begint om 14.00 uur met een Bloemenprocessie. Kinderen kunnen meelopen in de bloemenprocessie. Ze moeten dan wel uiterlijk 13.45 uur in de kerk aanwezig zijn. Om 14.30 uur is er een feestelijke eucharistieviering met muzikale begeleiding. Dit gebeurt door leden van het Arnhems Kevelaerkoor onder leiding van dirigente Monique Verhoeven. De organist is Ton Nagel van de St Janskathedraal s’-Hertogenbosch. Om 15.45 uur volgt de Lof van het Allerheiligste Sacrament. Gelegenheid voor ontmoeting is er in de pastorie vanaf circa 16.15 uur.
Kosten voor deelname zijn een vrijwillige bijdrage.

Mariabedevaartsoord Renkum

Het adres is de R.K. Bedevaartskerk O.L.V. Ten Hemelopneming,   Dorpsstraat 1, 6871 AA Renkum. Voor meer informatie: Tel.nr 0317- 312321/ 06-19344199.

De kerk is vanuit Wageningen en Arnhem bereikbaar met buslijn 352, uitstaphalte Don Boscoweg Renkum.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden