Eerste Open Monumentendag voor de Willemeen

Foto: Willemeen

Aankomende  zondag,15 september, doet Willemeen voor de eerste keer mee aan de Open Monumentendag(en). Dit is is een uitgelezen kans voor iedereen om het gebouw van binnen en van buiten te bekijken.

Vele andere gebouwen en landgoeden openen ook hun deuren voor bezoek dit weekend.

Historie vanaf 1866

Het gebouw aan het Willemsplein dateert uit 1866 en heeft dienst gedaan als kantoor voor de Rijkstelefgraafdienst. In 1924 kwam het gebouw in bezit van de Belastingdienst. Een halve eeuw later, in 1971, werd het een jongerencentrum. Dat is het de dag van vandaag nog steeds.

Dit betekent zeker niet dat het gebouw, en de activiteiten daar, alleen voor jongeren zijn.

Verleden en toekomst

De Willemeen zou de Willemeen niet zijn als zij deze dag niet zouden gebruiken om de bezoekers iets bijzonders te laten zien. Er is aandacht voor het hedendaagse gebruik van het gebouw. Er zal ook naar het verleden en de toekomst worden gekeken.

Time-Tunnel

Bezoekers kunnen zich laten meenemen naar de jaren ’20 en deelnemen aan een lindy-hop cursus. Dit is een dansvorm die populair was in de Swing periode. Of juist de toekomst beleven, in een speciaal gebouwde time-tunnel die begint in 2019. Die neemt de bezoeker mee naar een optreden in 2049. Op weg daarheen maak je mee hoe de Willemeen haar eerste buitenaardse artiest verwelkomt. Ook zie je welke verbouwing er voor 2039 in de planning staat.

Een kijkje nemen

Ook is er een optreden van de Swingband de Pubi’s om 15:30. Genoeg reden om even een kijkje te gaan nemen dus.

De Open Monumentendag van de Willemeen is op zondag 15 september van 13:00 tot en met 20:00 uur. Entree is gratis.

Voor meer informatie: www.willemeen.nl 

Open Monumentendag(en) Arnhem: https://www.openmonumentendag.nl/comite/arnhem/

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden