Scholierenteam SGA een van de winnaars UNICEF Debattoernooi

Foto: Unicef/Guus Schoonewille

Leerlingen van het Stedelijk Gymnasium uit Arnhem waren afgelopen zaterdag onder de acht winnaars van het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi. Ruim 250 scholieren uit heel Nederland gingen met elkaar in debat over diverse kinderrechtenthema’s.

Jongeren hebben het recht om gehoord te worden in het debat over kinderrechten. Daarom wordt jaarlijks het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi georganiseerd: hét debattoernooi voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Op 13  april 2019 kwamen scholieren van alle niveaus samen om te debatteren over kinderrechten.

Kinderarbeid en privacy

Het debattoernooi vond plaats op het Stedelijk Gymnasium in Arnhem. Stellingen gingen over onderwerpen die voor kinderen van belang zijn zoals: de positie van kinderen als de ouders scheiden, kinderarbeid en privacy‘.Voor- en tegenstanders van de 45 deelnemende teams gingen op 13 april met elkaar in debat tijdens het negende UNICEF Kinderrechten Debattoernooi. Tientallen getrainde vrijwilligers én leerling-juryleden jureerden tijdens de drie debatrondes.

Koning(in) van de Jeugd

Op de dag van het debattoernooi vindt ook de verkiezing van de Koning(in) van de Jeugd plaats. Leerlingen met een mening en een talent voor presenteren konden zich hiervoor aanmelden. De Koning(in) van de Jeugd leest op Kleine Prinsjesdag de Troonrede van de Jeugd voor en vervult door het jaar heen verschillende taken.

Acht winnende teams :

  • Mendelcollege uit Haarlem (vmbo)
  • Haarlemmermeer Lyceum Zuidrand uit Hoofddorp (havo)
  • Willem de Zwijger College uit Papendrecht (havo)
  • Emmaus College uit Rotterdam (vwo)
  • Stedelijk Gymnasium uit Arnhem (vwo)
  • Calsbeek College uit Woerden (vwo)
  • Vossius Gymnasium uit Amsterdam (vwo)
  • Haarlemmermeer Lyceum Dalton uit Hoofddorp (vwo)

Winnaar als Beste brugklas is geworden: Haarlemmermeer Lyceum Dalton (havo) uit Hoofddorp. Zij krijgen een VIP behandeling tijdens Kleine Prinsjesdag.Bekijk de ranking van het debattoernooi (excel)Lees meer over het UNICEF Kinderrechten Debattoernooi© © UNICEF/Guus Schoonewille

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden