Certificaten voor deelnemers project Koken binnen je budget

Foto: Henck Pengel, Doglah Media Design

Vandaag, woensdag 27 februari, is bij Stichting De Klup in Presikhaaf het project Koken Binnen Je Budget afgerond met de uitreiking van een certificaat door burgemeester Marcouch.

Tijdens de laatste kookles reikte burgemeester Marcouch certificaten uit aan de deelnemers van het project. Zij gingen naast budgetvriendelijk koken ook aan de slag met beter leren spreken, schrijven en lezen. Eten als bindmiddel!

Koken Binnen Je Budget

Koken Binnen Je Budget in Arnhem is een initiatief van Rozet, in samenwerking met Vitanos en ROC Rijn IJssel. Het is een laagdrempelige cursus voor minder taalvaardige volwassenen en waarbij gezond en betaalbaar koken centraal staat. Ze werden daarbij begeleid door een kok en leefstijlcoach. Elke kookles werd een seizoensgroente als thema gebruikt en de gerechten passen in een gezonde leefstijl.

Tegelijkertijd werkten de cursisten aan het vergroten van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden). De deelnemers hebben geleerd een menu uit te schrijven, ingrediƫnten berekenen, etiketten lezen en hoe verstandig met geld om te gaan.

Moedige Arnhemmers

Burgemeester Marcouch reikte aan alle deelnemers een certificaat uit en vertelde trots te zijn op deze groep moedige Arnhemmers. Hij hoopte dat de deelnemers ook anderen zouden inspireren. Nieuwe cursussen Koken Binnen Je Budget staan gepland voor september 2019.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden