Kom naar het Wetenschapsweekend en de Week van de Biologie!

Foto:

De week van maandag 25 september tot en met zondag 1 oktober 2017 is dit jaar uitgeroepen tot de Week van de Biologie. Het weekend van zaterdag 7 en zondag 8 oktober vindt daarentegen het Weekend van de Wetenschap plaats.

Beide educatieve evenementen sluiten uiteraard perfect aan op ons park, dus deze periode willen we niet ongemerkt voorbij laten gaan! Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober 2017 ontdekt u daarom een aantal bijzondere activiteiten in de Safari, in de Mangrove en langs de dierverblijven die tussen deze twee ecodisplays liggen.

Onderzoek aan dieren

Van zaterdag 30 september tot en met zondag 8 oktober ontdekt u een mini-tentoonstelling in de Safari, in de Mangrove en langs de tussenliggende dierverblijven die geheel gewijd is aan (gedrags)onderzoek aan onze dieren. Het gaat om concrete onderzoeksprojecten die de afgelopen twee jaar in Burgers’ Zoo hebben plaatsgevonden. Zo heeft een student de zeekoeien eens nauwkeurig onder de loep genomen met speciale aandacht voor alle kleine organismen die zich op de huid van de zeekoeien hebben genesteld. Maar ook is er onderzoek verricht aan de eetmanieren van onze leeuwen. Benieuwd naar de uitkomsten? Kom dan de tentoonstelling bekijken!

LI9A0464

De tuin als lab

Op zaterdag 8 en zondag 9 oktober krijgen bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur in de Bush demonstraties in het kader van de campagne ‘de tuin als lab’. Hierbij focussen we op proefjes omtrent de bijzondere eigenschappen van planten. In het weekend van 7 en 8 oktober vinden bovendien om 16.30 uur rondleidingen plaats in het teken van ‘wetenschap in de dierentuin’. Deze rondleidingen worden verzorgd door een biologe, duren ongeveer 1,5 uur en zijn alleen geschikt voor volwassenen. Deelnemers voor de rondleiding dienen zich van tevoren online aan te melden. Wees er snel bij, want vol is helaas vol. Bij ‘de tuin als lab’ kan iedere bezoeker spontaan meedoen.

Bron: Burgers'Zoo

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen