AtelierVelp wordt Studio26

Foto: AtelierVelp

AtelierVelp, school voor Podiumkunsten wordt Studio26, Podium voor creatieve industrie. Groei en uitbreiding van de activiteiten noopten de school uit te zien naar een verandering. Jarenlang werd gezworven van de ene locatie naar de andere, maar vanaf het voorjaar van 2015 wordt een nieuw, professioneel en duurzaam pand betrokken op Landgoed Larenstein te Velp. De huidige locaties in Arnhem en Dieren blijven wel gewoon gehandhaafd.

DSC_9545 pbMet deze grote verandering, vond men het ook tijd worden voor een nieuwe naam. Een naam die, zoals ze zelf zeggen, ‘staat voor wie we zijn en wat we doen’. Een naam die recht doet aan alle activiteiten en maakt dat ze beter zichtbaar zijn. De school biedt immers meer dan ‘alleen’ amateurlessen aan honderden cursisten. Voor de nieuwe naam was een wedstrijd uitgeschreven, de winnaar werd beloond met een Ipad.

Talenten
Naast een uitgebreid pakket dans-, muziek-, musical- en circuslessen in Velp, Arnhem en Dieren verzorgt AtelierVelp ook alle praktijklessen van de opleidingen Podiumkunsten Artiest Dans Show, Urban en de Nederlandse Musical Academie op het Rijn IJssel in Arnhem. Daarnaast heeft de school een talentontwikkelingstraject uitgezet voor getalenteerde dansers en organiseert ze een groot aantal educatieve projecten en workshops. Samenwerkingen verlopen via basis en voortgezet onderwijs, overheidsinstellingen en bedrijven.

logoS26 33kBNieuwbouw en verhuizing
De nieuwbouw verloopt voorspoedig en de verhuizing zal waarschijnlijk plaatsvinden in de voorjaarsvakantie. De school beschikt dan onder andere over twee danszalen, drie muzieklokalen en een moderne theaterzaal voor 200 toeschouwers, voorzien van de nieuwste multimediatechnieken. Dit biedt Studio26 en haar samenwerkingspartners de mogelijkheid eigentijdse en spraakmakende voorstellingen te presenteren. Met de nieuwbouw komt een einde aan een jarenlange zoektocht van de school om alle activiteiten in Velp onder één dak te brengen.

Nieuwe website (per 1 januari 2015): www.studio26.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen