OPA is jarig maar geeft de stad een cadeau

Foto:

Ontwerp Platform Arnhem, kortweg OPA, bestaat 10 jaar. Op woensdag 10 december viert OPA dit jubileum met een gevarieerd programma én het aanbieden van het ‘Cadeau voor de Stad’ aan burgemeester Herman Kaiser.

Volgens OPA mag Arnhem als stad trots zijn op de vele ontwerpen op het gebied van mode-, grafische-, product- en interactieve vormgeving die zijn toegepast op en rondom Arnhemse gebouwen, pleinen en straten. Deze ontwerpen zijn soms door hun dienstbaarheid, eenvoud of vanzelfsprekendheid in de stad onopvallend aanwezig. OPA ontwikkelde daarom Design Notities Arnhem (kortweg Arnhems DNA) een responsieve site voor computer, tablet en mobiele telefoon met vele ontwerpwetenswaardigheden voor inwoners en bezoekers van de stad en uitnodigend tot stadswandelingen en -fietstochten.
Samenwerking
In het kader van het jubileumjaar is OPA een samenwerking aangegaan met de gemeente Arnhem, City Centrum Arnhem en drie ontwerpers (de ArtEZ-alumni Helma Bovens, Bernd Volmer en Yin Yin Wong) om onder begeleiding van de internationale ‘wayfinding expert’ Paul Mijksenaar een plan te bedenken om de winkelgebieden in het centrum beter toegankelijk en vindbaar te maken.  
Interview
Op 10 december zullen Jos Wegdam van City Centrum Arnhem en wethouder binnenstad Hans Giesing door OPA voorzitter Jeroen van den Eijnde geinterviewd worden over de problemen die ondernemers en gemeente in de binnenstad ervaren en hoe ontwerpers in het oplossen daarvan een rol in kunnen spelen. Vervolgens zullen de 3 ArtEZ alumni, ten aanzien van hun plan voor de binnenstad, een tipje van de sluier oplichten.
Quiz
Tussen de bedrijven door zal er een spannende Arnhemse Designquiz gespeeld worden onder leiding van Peter Nijenhuis. Wie is er het best op de hoogte van al die bijzondere ontwerpen in de stad?
Informatie
DATUM: 10 december 2014; AANVANG: 20.00 uur (zaal open 19.30 uur); LOCATIE: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177; ENTREE: €5,00; OPA-familieleden en studenten ArtEZ en HAN-IPO: gratis; [email protected] / www.o-p-a.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen