Vriend en vijand tijdens Dag van de Arnhemse Geschiedenis

Foto:

Op zaterdag 11 oktober 2014 vindt, van 10:00 – 17:00, midden in de Maand van de Geschiedenis, de DAG van de Arnhemse geschiedenis plaats in Rozet. Met onder meer een geschiedenisles van radiomaker Jos Palm, rondleidingen, historische filmfragmenten en het speciale “vriend of vijand” ren-je-rot-spel.

De DAG laat zich leiden door het thema van de Maand van de Geschiedenis, “vriend en vijand”, en geeft daar een Arnhemse invulling aan. Het epicentrum van deze bijzondere dag is Rozet en de vele activiteiten zijn gratis toegankelijk. Op iedere verdieping in Rozet vinden activiteiten plaats die het vriendelijke en minder vriendelijke historisch erfgoed van de stad belichten. Zo zijn er de hele dag door geschiedenislessen, waarin bekende en minder bekende Arnhemmers verhalen over bijzondere gebeurtenissen in het verleden vertellen. 
menno-van-coehoornkazerne
Ansicht Menno van Coehoornkazerne uit de collectie van de Gelderland Bibliotheek
U kunt genieten van voorstellingen met historische filmbeelden. Kinderen kunnen deelnemen aan het ren-je-rot-spel, waarbij een fragment uit Jacques Viens’ Oorlogsgeheimen centraal staat en kenners voorzien oude Arnhemse foto’s en voorwerpen van een historische betekenis. Bovendien zijn er speciale rondleidingen langs de historische schatten door het hele gebouw en speciale vriend- en vijandrondleidingen door de stad. 
Dag van de Arnhemse Geschiedenis; Datum: zaterdag 11 oktober 2014; Tijd: 10:00 – 17:00; Locatie: Rozet, Kortestraat 16; Gratis toegang 
Kijk voor het programma op: DAG van de Arnhemse Geschiedenis; Meer informatie op: www.dagvandearnhemsegeschiedenis.nl
De Dag van de Arnhemse Geschiedenis is een initiatief van het Arnhems Historisch Genootschap Prodesse Conamur, en wordt mede georganiseerd door de Archeologische Werkgroep Nederland, afd 17, Erfgoedcentrum Arnhem, Bibliotheek Arnhem, Volksuniversiteit Arnhem en het Gilde van Arnhem.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden