IDeefabriek Achterhoek en Zwarte Cross gaan samenwerken

Foto:

Zwarte Cross en IDeefabriek Achterhoek, sinds dit jaar gevormd door Cultuurmij Oost en Gelders Erfgoed uit Arnhem, gaan een samenwerking aan. De opbrengst van het onlangs verschenen voorleesboek ‘Tante Rikie’s onmundig mooie verhalenboek!’, geschreven in het Achterhoeks, zal ten goede komen aan IDeefabriek Achterhoek. Samen staan ze zo sterk voor meer cultuur in de Achterhoek. 

De IDeefabriek Achterhoek ondersteunt culturele initiatieven uit de Achterhoek. Het gaat daarbij om het vergroten van het omgevingsbewustzijn, het versterken van de sociale cohesie en het bevorderen van de beleving van de regio door middel van kunst, cultuurhistorie en educatie. Vele creatieve plannenmakers hebben hun weg gevonden naar de IDeefabriek en zijn op deze wijze succesvol versterkt in hun ambities en resultaten.
Voorleesboek
De Feestfabriek Alles Komt Goed B.V. uit Hengelo-G. organiseert diverse culturele evenementen, waarvan het Zwarte Cross festival het meest bekend is. Onlangs publiceerde de Feestfabriek een voorleesboek in de Achterhoekse streektaal voor kinderen, omdat de organisatie het dialect een zeer warm hart toedraagt en deze taal ook voor de toekomst wil behouden. De eerste druk van 2.000 exemplaren was binnen 2,5 dag uitverkocht en de tweede druk is ook bijna uitverkocht. De opbrengst wordt gebruikt om Achterhoekse projecten te ondersteunen. 
Ruimte voor nieuwe projecten
Zwarte Cross en IDeefabriek sponsoren graag mooie Achterhoekse culturele ideeën en hebben dit jaar nog ruimte voor nieuwe projecten. Creatieve ideeën met als ingrediënten streektaal en kinderen genieten de voorkeur. Heb je een mooi project of een goed idee en wil je in aanmerking komen voor ondersteuning? Vul dan je projectplan en je begroting in met behulp van het format dat je vindt op: www.ideefabriek.eu/achterhoek; IDeefabriek Achterhoek is ook te volgen op Twitter en Facebook
 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
logo-ideefabriek-achterhoek
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden