“Living Statues hoort bij Arnhem”

Zelden zal de binnenstad van Arnhem zo vol zijn geweest als zondag 28 september tijdens de WK Living Statues 2014. Tienduizenden mensen kwamen tijdens de 10e editie af op de meer dan 200 levende standbeelden, die opgesteld stonden in de binnenstad. En het jubileum kreeg een Arnhems tintje: De Verwondering werd wereldkampioen 2014.

Er zijn vermoedelijk weinig mensen geweest die alle acts hebben kunnen zien. Buiten het stadscentrum van Arnhem kon men de vaart er nog aardig in houden, maar in de winkelstraten duurde het soms een kwartier voor je een levend standbeeld was gepasseerd. Menig bezoeker had zich er al bij neergelegd en genoot op de route van wat ze tegenkwamen. 
r3si5uzvlngx1lizz0sykmwam
Living Statues 10 jaar: Feestje!!
Straattheater
Verdeeld in drie categorieën, (kids, amateurs en professionals) stonden de Living Statues opgesteld langs een lange route door het stadscentrum van Arnhem. Een veel gehoorde opmerking uit het publiek was dat veel beelden niet echt stil stonden en dat lijkt een trend te worden. Veel statues zoeken de interactie met het publiek en laten we eerlijk zijn: dat slaat aan. Louter positieve geluiden.
ssayx1uyoz2oyg7j71xd0dkoy
De jury oordeelt
De Verwondering 
Als afsluiter van het festival vond zondagmiddag de parade plaats met aansluitend de prijsuitreiking. De zeer enthousiaste burgemeester van Arnhem, Herman Kaiser, had het zichtbare genoegen de prijswinnaars bekend te maken en de cheques en bekers uit te reiken. Dit genoegen werd nog groter toen bleek dat de winnaar bij de professionals uit eigen stad kwam: De Verwondering van Beeldje.nl. De act won eerder dit jaar ook al de nationale titel tijdens het NK in Valkenburg.
qwj59o4o9vjpc8tvwo61ww1b9
De Verwondering ontvangt de prijs van burgemeester Kaiser
Burgemeester enthousiast
“Ik wil de organisatie en de deelnemers bedanken, maar vooral het publiek. Fantastisch! Samen zorgen we er voor dat Gelderland en Arnhem blijvend op de kaart wordt gezet. Living Statues hoort bij Arnhem, laat dat duidelijk zijn!”, galmde het over het Kerkplein. Niet alleen organisatie, deelnemers en publiek waren enthousiast en tevreden, maar zeker ook de burgemeester.
uelhgn8mx2ykd7766jqzdfa6w
The Warsaw Mermaid
Festival
Het WK Living Statues is onderdeel van het World Living Statues Festival 2014 en werd voor de 10e keer gehouden in Arnhem. Een ander onderdeel is Statues by Night dat dit jaar voor het eerst plaatsvond in Ede op zaterdag 27 september. Zo’n tienduizend mensen hebben deze avond bezocht.
px7wk6brn6ltpdrj3n1s09ddp
Het podium bij de amateurs
Uitslag WK Living Statues
Professionals: 1) De Verwondering (Arnhem NL), 2) I wood be a statue (België) en 3) Armchair (Israël). Bij de amateurs won Spoedlevering (Sevenum NL) en bij de Kids Crazy Geisha’s (Doorwerth NL)  
cog1e6emmrstkv8s0mhu0dmz3
Crazy Geisha’s winnen Kids Statues
Zie voor beeldimpressies:
Kijk voor al het nieuws (en foto’s) over Living Statues op: Dossier: World Living Statues 2014.
Foto’s: Arnhem Nieuws
bvslbvrkqmdya1oaz8y6sbau2
Slotact: CANDYman
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden