World Streetpainting Festival krijgt vervolg in 2015

Foto:

Na de succesvolle primeur van het World Streetpainting Festival in de binnenstad van Arnhem, komt er in 2015 een tweede editie. Dat heeft Stichting Worldstreetpainting bekend gemaakt. Het festival trok duizenden bezoekers en zowel publiek als de kunstenaars waren razend enthousiast.

Het eerste Streetpainting festival van Nederland werd gehouden van 18 t/m 21 september 2014 in Arnhem en had 2D en 3D straatkunstwerken die in teken stonden van het  thema ‘Vrijheid, WOII’. Tijdens dit weekend werden in de regio ook de Airborne herdenkingen gehouden. De deelnemende streetpainters waren afkomstig uit Nederland, Italië, Mexico, Polen, Ierland, Amerika en Duitsland.
Van donderdag tot en met zaterdag konden bezoekers kijken naar de kunstenaars terwijl zij hun werk maakten. Met name zaterdag was het erg druk. Zondag was ‘Exposition Day’ en ook hier kwamen duizenden bezoekers op af. Op het Kerkplein tekenden honderden kinderen mee in de vrijheidsmandala, gemaakt door studenten van ArtEZ Hoge School voor de Kunsten.
Het World Streetpainting Festival werd gesteund door onder meer ondernemers uit Arnhem, de gemeente Arnhem en Liberation Route Europe.
Foto boven: kinderen teken mee met vrijdheidsmandala; onder: John Frostbrug met kinderen die een bom ontdekken (Musis Kwartier, Frederike Wouters (DE) & Roberto Carlos Treviño Rodriguez (MEX)) 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
world-streetpaint20140921arnhem-nieuws-6
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden