Jubileumeditie World Living Statues in Arnhem en Ede

Aankomend weekeinde wordt voor de tiende maal het World Statues festival gehouden. Zaterdagavond 27 september zijn ruim 25 Living Statues te zien in Ede tijdens ‘Statues by night’, zondag 28 september kunnen bezoekers zo’n 250 levende beelden bewonderen in het centrum van Arnhem. De jubileumeditie wordt zondag afgesloten met een knallende parade. 

Het World Living Statues festival is al tien jaar het grootste festival voor levende standbeelden ter wereld. Het logische thema van deze editie is ‘Celebration’. De deelnemers komen vanuit de hele wereld naar Arnhem. ‘Statues by night’ zal voor de eerste keer in Ede plaatsvinden op zaterdag 27 september. Het wereldkampioenschap zelf wordt voor de tiende keer in Arnhem gehouden op zondag 28 september, met in totaal zo’n 250 professionals, amateurs en kids.
Statues by Night 
Op zaterdagavond 27 september vindt Statues by Night plaats vanaf 21.00 uur in het centrum van Ede. Het thema van de avond is ‘verlichte verstilling’: de mooiste beelden zullen op bijzondere plekken opgesteld staan. Samen met bijzondere acts en prachtige verlichting zal het een onvergetelijke avond worden. De bezoekers van Statues by night wordt gevraagd met een eigen lampje, lampion of kaars het festival te bezoeken en te verlichten. Ruim 25 professionele living statues, vermengd met diverse andere kunstvormen brengen de bezoekers in een andere wereld. 
Klik HIER voor meer informatie over Statues by night.
b55zkfjo88ki130tqx9kvgxzr
Winnaar 2010; foto: Niels Theunissen
WK Living Statues
Zondag 28 september, van 13.00 tot 17.00 uur, is het centrum van Arnhem het toneel van de wereldkampioenschap levende standbeelden. Op deze dag strijden niet alleen de (inter-)nationale professionals om een eerste plek, maar ook de amateurs en de Kids Statues. De allerbeste internationale Living statues zijn uit ruim 250 inzendingen geselecteerd en komen met een totaal nieuwe creatie naar Arnhem. Uit alle werelddelen komen de circa 35 besten ter wereld naar Arnhem om de bezoekers te betoveren. Samen met de 25 beste Nederlandse beelden, ruim 30 amateur statues en 100 kids is het World Living Statues festival ook in haar 10e jubileum jaar weer veruit het grootste Levende standbeelden spektakel ter wereld. 
De Verwondering
De kersverse Nederlands kampioen ‘De Verwondering’ (op 2 juni 2014 in Valkenburg gekozen als beste Nederlandse beeld) is ook aanwezig en zal een gooi doen naar de wereldkampioensbeker. De winnaars uit de diverse categorieën worden beoordeeld door een vakjury en kinderjury. De stem van het publiek telt voor de helft, dus het is belangrijk dat iedereen zijn stem uitbrengt!
y71o6g94jm7ctfmxli04q3fwk
“De Verwondering”, Nederlands kampioen 2014; foto: Rob Terwisse
Parade
Als afsluiting van de dag komen alle beelden om 17.30 uur nog een keer langs tijdens een knallende en indrukwekkende parade op het Kerkplein voor de Eusebiuskerk. Dit jaar zal de prijsuitreiking, vanwege haar 10 jarig bestaan, feestelijker zijn dan ooit.  
Klik HIER voor de route van het WK Living Statues
Foto tentoonstelling in Arnhem
Tien jaar levende standbeelden levert duizenden prachtige foto’s op. De mooiste foto’s worden tentoongesteld in het centrum van Arnhem. Kijk voor meer informatie op: www.worldlivingstatues.nl.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden