Presentatie jeugdroman over Slag om Arnhem in Burgers’ Zoo

Foto: arnhem.nieuws.nl

Op woensdag 17 september wordt in Koninklijke Burgers’ Zoo te Arnhem de jeugdroman ‘Nergens meer veilig’ gepresenteerd. De roman speelt zich af in de dierentuin tijdens de Slag om Arnhem, destijds één van de weinige neutrale zones rond de stad. belangstellenden die de presentatie willen bijwonen, kunnen zich tot woensdag 10 september aanmelden.

Glasgerinkel. Scheurende geluiden. Een doffe dreun. 
Als Maaike opkijkt, ziet ze eerst alleen stof. 
Ze krabbelt overeind. 
‘Mamma! Jelle! Pim!’ 
Daar ligt Jelle, half onder de garagedeur. 
‘Maaike, mijn been!’ 
Aan de andere kant van de ingestorte garage ligt mamma en ze beweegt niet. Maaike verstijft. 
‘Help me,’ kreunt Jelle. 
Arnhem, 17 september 1944. In een donkere kelder, terwijl steeds dichterbij bommen ontploffen… Doodstil wacht de twaalfjarige Maaike met haar moeder, haar broertje én klasgenoot Jelle tot het voorbijgaat. Maar als er pal voor hun huis gevochten wordt, moeten ze vluchten. Waarheen? De tocht voert hen door een verwoeste binnenstad naar Burgers’ Dierenpark, waar Maaikes opa werkt. Maar ook daar moeten ze weer weg. Als haar moeder en Jelle gewond raken, neemt Maaike de leiding. Gewoon omdat het niet anders kan. 
Presentatie
Nergens meer veilig wordt op woensdag 17 september gepresenteerd in Koninklijke Burgers’ Zoo te Arnhem. Aanmelden voor de presentatie kan tot woensdag 10 september, door een mailtje te sturen naar: [email protected] of te  bellen naar: 020-5511255.
nergens-meer-veiligjan-heerze
Programma
De presentatie start om 13.30 uur met een lezing door de auteur, waarna het eerste boek overhandigd zal worden aan de directeur van Burgers’ Zoo, Alex van Hooff. Na een korte toespraak door de familie van Hooff is er de mogelijkheid een boek te kopen en te laten signeren. Tot slot is er een rondleiding langs locaties in de dierentuin die zijn beschreven in het boek.
Over de auteur
Jan Heerze (Haarlem, 1934) volgde na een studie scheikunde en chemische techniek zijn hart en ging Nederlands studeren. Hij werd leraar in aan een middelbare school in Apeldoorn en deed na zijn pensioen onderzoek naar vergeten personen en gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog. Nergens meer veilig is het verhaal van zo’n gebeurtenis.
Informatie
Jan Heerze | Nergens meer veilig | ISBN 978 90 258 6596 2 | Prijs € 14,99 | 12+ | www.leopold.nl
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden