Sla je slag! Kunstverkoop voor junior kunstliefhebbers

Foto:

Vanaf 31 augustus 2014 presenteert Museum Arnhem de tentoonstelling Sla je slag! met werk in oplage van vijftien kunstenaars. Doel is om kinderen op een bijzondere manier kennis te laten maken met de Tweede Wereldoorlog en de gebeurtenissen rond de Slag om Arnhem. De kunstwerken kunnen tijdens de tentoonstelling worden gekocht door kinderen tussen 6 en 18 jaar. Van ieder verkocht kunstwerk uit de tentoonstelling Sla je slag! doneert Museum Arnhem € 5,- aan War Child. 

Vijftien Nederlandse kunstenaars maken speciaal voor de tentoonstelling een kunstwerk op papier. Ze vertellen met die kunstwerken ieder een eigen verhaal over de Slag om Arnhem. Precies zeventig jaar geleden vochten hier in de Tweede Wereldoorlog de geallieerden tegen de Duitsers. Met de militaire actie Operatie Market Garden probeerden de geallieerden in september 1944 Nederland te bevrijden van de Duitse bezetting. Helaas werden de geallieerden bij Arnhem verslagen, waardoor de Nederlanders nog een lange, koude hongerwinter op de bevrijding in mei 1945 moesten wachten.
Samenwerking
In de tentoonstelling kunnen kids en jongeren op ontdekkingstocht naar de verschillende verhalen over de Slag om Arnhem en krijgt u uitleg over hoe de kunstwerken worden gemaakt. De tentoonstelling is ontstaan door een samenwerking tussen Museum Arnhem en Productiehuis Plaatsmaken. Vijftien kunstenaars kregen de opdracht een ontwerp te maken voor een werk in oplage (25 exemplaren per kunstenaar). Dit kon een zeefdruk, hoogdruk of diepdruk zijn. Onderwerp van de werken is in brede zin de herdenking van de Slag om Arnhem.
harmenliemburgunluckystrike2014
Harmen Liemburg, Unlucky Strike, 2014
Kunstwerk kopen
Museum Arnhem biedt vanaf september exclusief de mogelijkheid, om één van deze werken te kopen voor een kindvriendelijke prijs. Voor € 45,- kunt u al een kunstwerk kopen van een bekende kunstenaar, zoals een houtdruk van Klaas Gubbels, een zeefdruk van Hester Oerlemansof een ets van Robbie Cornelissen. En daar gaat dus € 5,- (maar u kunt ook meer doneren) van naar War Child.
Kunstwerken worden uitsluitend verkocht aan jonge kunstliefhebbers van 6 – 18 jaar oud.
War Child
Een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit. Toch zijn miljoenen kinderen slachtoffer van oorlogsgeweld, misbruik en verwaarlozing. Kinderen zonder vreugde. Kinderen die geen kind meer zijn. War Child helpt deze kinderen hun zelfvertrouwen terug te vinden. Zich te uiten, vrolijk te zijn, contact te maken met anderen. Zodat hun innerlijke oorlog kan ophouden. En ze weer kunnen spelen, dromen, lachen, groeien. Als een normaal kind. En opgroeien tot wie ze willen zijn. Sterke volwassenen. Die met elkaar, als normale mensen, een ruzie kunnen oplossen. Zonder geweld. In vrede. 
Kijk voor meer informatie op: www.museumarnhem.nl 
 
Illustratie header: Klaas Gubbels, Schuttersveld Rotterdam, 2014
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden