Belvédère en ijskelder elke zondagmiddag open

Foto:

Van 29 juni t/m 14 september 2014 (Open Monumentendag) kunnen in Park Sonsbeek zowel de Belvédère als de ijskelder elke zondagmiddag tussen 2 en 4 uur worden bezocht. Het beklimmen van de uitkijktoren kost 1 euro, een bezoek aan de ijskelder is gratis.

De Belvédère is een echt ‘hoogtepunt’ in Park Sonsbeek. Op een hoogte van 100 meter +NAP heb je een fantastisch uitzicht over Arnhem en de wijde omgeving. Vanaf de rand van de Veluwe kijk je uit over de Betuwe, het IJsseldal en de Liemers. Bij helder weer kijk je tot in Brabant en ook het torentje van Hoog Elten in Duitsland is te zien. Aan de voet van de toren betaal je 1 euro en na het beklimmen van de 140 treden van de wenteltrap word je verwelkomd door een ‘torengids’ die alles kan aanwijzen en uitleggen wat je ziet.
IJskelder
Een ander ‘Historisch Hoogtepunt’ in het park is de IJskelder van Baron De Smeth. Toen er nog geen koelkasten waren, beschikten welgestelde burgers over een ‘ijskast’. Het ijs dat hiervoor nodig was werd in de winter vergaard in de vijvers van het park en bewaard in de ijskelder. Na de restauratie in 2007/2008 is dit vernuftige stuk negentiende-eeuwse techniek weer van binnen te bekijken. Een deskundige gids geeft uitleg.
Meer info: www.bezoekerscentrumsonsbeek.nl; Op de foto’s: Belvédère (boven) en ijskelder.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
20110714-135416-overdracht-ijskelder-bcs-dsc06508
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen