“Lucifer in paradise” van Rob Scholte verlengd tot 27 april

Foto:

In Popup te Arnhem is de tentoonstelling “Lucifer in paradise” van kunstenaar Rob Scholte nog te zien tot en met 27 april. 

In het spraakgebruik is Lucifer één van de namen van de duivel of ook wel de duivel voor zijn val. In de Bijbel wordt de duivel nergens Lucifer genoemd. Het woord Lucifer vloeit samen uit twee afzonderlijke mythen: de joods-christelijke traditie met Lucifer als een gevallen engel en de klassieke mythe over de Morgenster. Lucifer is een Latijns woord, dat letterlijk lichtbrenger betekent.
In het beeldvocabulaire van Rob Scholte is Lucifer vooral een zwavelstokje. Heel veel zwavelstokjes in alle kleuren van de regenboog. Een gebergte van luciferhoutjes. Mount Lucifer! In paradise!
Alle landen, vlaggen, personen, dieren, auto’s, vliegtuigen, schepen, merken, maatschappijen, gezindtes, politieke partijen, historie, winkels, restaurants, hotels, clubs, sport, hobby, spreekwoorden, kunst en ga zo maar door, komen voor in een kaleidoscopisch paradijs. Als een diamant weerspiegelen de werken van Rob Scholte de wereld zonder uitzondering.
PopUp, Ingenieur J.P. van Muijlwijkstraat 23, 6828 BP Arnhem; Open van 13-17 uur, do, vrij, za en zon. Tot en met 27 april 2014.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Twitter@arnhem_nieuwsnl
Facebook#arnhem.nieuws.nl
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
robscholteluciferinparadisearnhem
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen