Activiteiten bibliotheek tijdens de Boekenweek

ARNHEM – In de Boekenweek 2014, van 8 t/m 16 maart staat het thema ‘reizen’ centraal. De Bibliotheek viert de Boekenweek met een mooie Boekenweekbundel en gratis cursus snellezen voor leden, een schrijfwedstrijd en een interessante lezing van reisboekenschrijfster Lieve Joris.

Tijdens de Boekenweek kunnen bibliotheekleden in de vestigingen en de Bibliobus, zolang de voorraad strekt, een gratis Boekenweekbundel ophalen. Ook kunnen zij online een gratis cursus Snellezen volgen bij de HEMA academie. Talentvolle schrijvers kunnen meedoen aan de landelijke schrijfwedstrijd. Door hun meest memorabele reiservaring in te sturen, dingen zij mee naar een reis naar Marokko met als gids juryvoorzitter Abdelkader Benali. Als klap op de vuurpijl bezoekt reisboekenschrijfster Lieve Joris op woensdag 13 maart Rozet voor een prachtige lezing. 
Meer informatie over de activiteiten in de Bibliotheek tijdens de Boekenweek en kaarten voor de lezing van Lieve Joris: www.bibliotheekarnhem.nl/boekenweek
Boekenweek 2014: Ondertussen ergens anders
Al eeuwen trekken schrijvers van reisverhalen lezers een andere wereld in. Er zijn talloze historische voorbeelden. Van Herodotus met zijn Historiën, Bontekoe met zijn scheepsjournaal en Jonathan Swift met zijn fictieve Gullivers reizen. Ook nu echter nog is reizen een geliefd onderwerp bij vele auteurs. Bob den Uyl, Cees Nooteboom, V. S. Naipaul, Boudewijn Büch, Paul Theroux, Adriaan van Dis, Lieve Joris, Carolijn Visser en vele anderen; zij reisden allen de wereld over en namen hun lezers mee. Want een goed reisboek inspireert tot reizen in het echt of in je hoofd. De échte verhalen krijgen we via de boeken.
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen