European Legacies of the Second World War

Foto:

ARNHEM – Tot en met 31 maart is de expositie Routes of Liberation: European Legacies of the Second World War te zien in de Arnhemse Eusebiuskerk. Het is de Nederlandse première van deze reizende tentoonstelling die informatie geeft over het verliezen, herwinnen en behouden van vrijheid. 

Deze unieke tentoonstelling schenkt aandacht aan een zwarte periode uit de Europese geschiedenis: de Tweede Wereldoorlog. De periode wordt vanuit het perspectief van vijf landen gepresenteerd: Duitsland, Polen, Nederland, Frankrijk, Groot Brittannië. Op een indringende manier blijkt hoe verschillend de geschiedenis wordt ervaren. Het verhaal wordt verteld aan de hand van persoonlijke verhalen, video’s, tijdslijnen en unieke foto’s uit collecties van oorlogs- en bevrijdingsmusea uit Europa. 
Burgemeester Kaiser: “Het verhaal van de Slag om Arnhem is niet los te zien van de Liberation Route Europe. We werken met al onze partners in deze regio aan de versterking van ons aanbod binnen de Liberation Route Europe. Het Airborne Museum en de Stichting Eusebius kondigden hiervoor onlangs de eerste plannen voor exposities in de kerktoren aan. Deze ontwikkeling past heel goed bij de plannen voor het Vrijheidsmuseum WO2 in Nijmegen, dat een belangrijke stimulans zal geven aan onze regio. De expositie in de Eusebiuskerk zien wij bovendien als een voorbode van alle gebeurtenissen later dit jaar rond de herdenking van 70 jaar Market Garden.” 
Filmtrailer travelling exhibition ‘Routes of Liberation’
‘Routes of Liberation’ is tot stand gekomen op initiatief van de Stichting Liberation Route Europe, die de vraag opwerpt wat Europeanen doen met hun vrijheden. Dat doet zij door een toegankelijke en indringende inkijk te geven in de ongekende terreur en verwoesting die met de Tweede Wereldoorlog gepaard ging. 
De expositie is gratis toegankelijk. Tijdens de Airborneweek, van 19 t/m 21 september 2014, zal de tentoonstelling nog één maal te zien zijn in de Eusebiuskerk te Arnhem.
Kijk voor meer informatie op: www.routesofliberation.com 
Volg, like en deel Arnhem Nieuws op:
Google+Arnhem.nieuws.nl 
Instagramarnhem_nieuws
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen