Roparun-teams verwelkomt op ‘Rijnstate doorkomstplein’

mei 17 , 14:47 gezondheid
roparun doorkomst door rijnstateorganisatieteam liggend
Komend pinksterweekend vindt de jaarlijkse Roparun plaats. Een non-stop estafetteloop van ruim 500 kilometer waarmee de deelnemers geld ophalen voor palliatieve kankerzorg om het leven van mensen met kanker draaglijker te maken.
Dit jaar loopt een deel van de route door Rijnstate op 19 mei. Dan is 'het moment' voor het Rijnstate Vriendenfonds om iets speciaals te organiseren.

Roparun

Roparun staat voor Rotterdam Parijs Run. De oorspronkelijke route loopt tussen Parijs en Rotterdam, maar sinds corona is er ook een Nederlandse route. Beide routes bestrijken een traject van ruim 500 kilometer. Deze afstand wordt door de deelnemende teams in drie dagen afgelegd, waarbij er non-stop wordt hardgelopen en gefietst. Een pittige opgave, maar met een prachtig doel. Door het mogelijk maken van projecten en voorzieningen voor mensen met kanker die niet meer beter worden, wil Roparun leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.
“Toen we van de route langs ons ziekenhuis hoorden, aarzelden we geen moment. Het leek ons dé kans om de route door het ziekenhuis te laten lopen,” vertelt Jolande van der Kemp, manager van het Rijnstate Vriendenfonds, het goede doel van Rijnstate. “Zo’n organisatie is natuurlijk geen dagelijks gang van zaken, zeker niet voor een ziekenhuis. Maar we zijn erg blij dat het mogelijk is geworden.”

Initiatieven van sport en zorg

Geraline Leusink, voorzitter Raad van Bestuur Rijnstate: ”Als Raad van Bestuur hebben we dit plan van het Vriendenfonds met open armen ontvangen. Daar waar het kan werken we graag mee aan initiatieven op het gebied van sport en zorg.”
poster roparun rijnstate 1
Van der Kemp: “Op Eerste Pinksterdag, komende zondag, kleurt ons ziekenhuis tussen 20.30 en 23.30 uur blauw en rood en verwachten we meer dan veertig teams die dit bijzondere gedeelte van het parcours door ons ziekenhuis afleggen. De feestelijk versierde route van de lopers, die onder andere door de ontvangsthal van het ziekenhuis loopt, eindigt bij de tijdelijke ingang van Rijnstate, die voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot ‘Rijnstate doorkomstplein’. Daar verwelkomen we de deelnemers met muziek, een goodiebag, een aantal kraampjes met gezonde en lekkere hapjes en natuurlijk met een welverdiend applaus. We zijn trots op de vele zorgmedewerkers, patiënten en vrijwilligers die meehelpen om er een unieke belevenis van te maken. We hopen natuurlijk zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen om de hardlopers te komen aanmoedigen.”

Waardevolle voorzieningen dankzij Roparun

Het Rijnstate Vriendenfonds zet zich als goed doel in voor voorzieningen waarvoor geen geld beschikbaar is in het ziekenhuis, maar die wel een bijdrage leveren aan een fijner verblijf in Rijnstate. Het fonds heeft dankzij Roparun de afgelopen jaren een aantal waardevolle voorzieningen kunnen aanschaffen voor de oncologische patiënten van het ziekenhuis.
Mirella Elbersen, Teammanager Oncologisch Centrum en Ketenregisseur bij Rijnstate: “Met hun bijdrage hebben we onder andere hoofdhuidkoelers voor onze patiënten kunnen aanschaffen. Deze worden gedragen tijdens een chemobehandeling om zo de kans op haarverlies te verkleinen. Daarnaast heeft Roparun ook een bijdrage geleverd aan onze Beweeg- en Beleeftuin, die in juni geopend wordt en waar onze oncologische en geriatrische patiënten in de veilige omgeving van het ziekenhuis kunnen genieten van de buitenlucht. Er zijn nog vele wensen die we willen vervullen en we hopen ook dit jaar met de steun van Roparun een aantal hiervan te kunnen realiseren.”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie hier
. https://rijnstatevriendenfonds.nl/sponsorproject/help-mee-waardevolle-voorzieningen-voor-onze-patienten-met-kanker-mogelijk-te-maken1