Heb je hart voor mensen met dementie? Spreekt het jou aan om de verschillende deelnemers van het Alzheimer Café Arnhem met elkaar te verbinden?
Misschien wil je dan mede-gespreksleider worden?
Het AlzheimerCafé is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie, hun mantelzorgers/naasten en geïnteresseerden. In een veilige, vertrouwde sfeer wordt gesproken over onderwerpen welke mensen met dementie en hun mantelzorgers bezig (kunnen) houden.De bijeenkomsten verlopen volgens een voorafgaand gemaakt wisselend programma. Er zal een inloop met een kopje koffie/thee zijn, gesprek met een deskundige, of presentatie, pauze en gelegenheid tot het stellen van vragen. Aan het einde is er een vrolijke muzieknoot om de avond af te ronden.
Het Alzheimer Café vindt een keer per maand plaats. Op dit moment is dat op de derde dinsdagavond van de maand. Het vindt plaats in de bibliotheek Rozet Presikhaaf, alwaar ook de Geheugensteun zich bevindt. Als gespreksleider in het Alzheimer Café ben je mede het vaste gezicht van het café en ben je de regisseur van de avond. Samen met het team van vrijwilligers, de coördinator en professioneels uit het Arnhemse werkveld zorg jij voor een veilige en prettige sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen.
Vrijwilligerswerk voor het Alzheimer Café Arnhem (in Midden-Gelderland van Alzheimer Nederland) kan grotendeels worden uitgevoerd in de avonduren. Alzheimer Nederland vindt het belangrijk om nieuwe vrijwilligers zich snel thuis te laten voelen binnen de organisatie en tussen de overige vrijwilligers. Daar zetten ze zich met z’n allen, zowel bestuur als de overige vrijwilligers voor in. Daarnaast biedt Alzheimer Nederland diverse trainingen, overleggen en bijeenkomsten gericht op verdieping of deskundigheidsbevordering. Kosten die door de vrijwilliger worden gemaakt in verband met dit werk worden vergoed.
Dan wordt er van u gevraagd dat u:
•Het gesprek met de gastspreker voorbereidt;
•Respectvol kunt omgaan met merendeels oudere mensen, hun familie en/of mantelzorgers;
•Een warme persoonlijkheid hebt met invoelend vermogen;
•Goed kunt improviseren en kunt inspelen op reacties van het publiek;
•Rustig en met aandacht kunt luisteren, maar op het juiste moment het vertelde kunt samenvatten;
•Bereidheid om een training te volgen voor gespreksleider;
•Bereidheid om een aantal uren per maand aan deze functie te besteden;
•Bereidheid om deel te nemen aan de Arnhemse werkgroep die een paar maal per jaar bij elkaar komen om te evalueren en het nieuwe programma te maken.
Wens je te solliciteren, contacteer het Alzheimer Cafe hier onder vermelding van Sollicitatiegespreksleider.