Webinar ‘Een gezonde leefstijl voor kinderen’ op 27 februari

Foto: Rijnstate

Op dinsdag 27 februari 2024 organiseert Rijnstate van 20.00 – 21.00 uur het webinar ‘Een gezonde leefstijl voor kinderen’.

Een gezonde leefstijl speelt een belangrijke rol in de behandeling van ziektes bij kinderen en het herstel daarvan.

Voor wie is dit webinar?

Dit webinar is voor ouders/verzorgers, zorgprofessionals en iedereen die meer wil weten over een gezonde leefstijl voor kinderen.

Programma

Een gezonde leefstijl speelt een belangrijke rol in de behandeling van ziektes bij kinderen en het herstel daarvan. Voeding, beweging, ontspanning, slaap, sociale contacten en zingeving zijn allemaal factoren die een positieve invloed hebben op onder andere astma, de ziekte van Crohn, reuma, ADHD, chronische buikpijn, migraine en spanningshoofdpijn. Soms kan een gezonde leefstijl er zelfs voor zorgen dat minder medicijnen nodig zijn, of dat medicijnen minder bijwerkingen geven.

Wat kun je verwachten?

Wat houdt een gezonde leefstijl nu precies in? Wat werkt en wat niet? Hoe kun je daar samen met jouw familie aan werken? Wat is belangrijk tijdens of na een behandeling in het ziekenhuis?
Op deze vragen krijg je praktische antwoorden. Aan het woord komen verschillende zorgprofessionals van de afdeling Kindergeneeskunde van Rijnstate en ook externe sprekers. Zoals Lili Genee, die diverse boeken over voeding schreef, en hoogleraar Erik Scherder over het belang van bewegen. Je kunt zelf ook vragen stellen.

Vooraf aanmelden

  • Aanmelden kan via de website van Rijnstate, www.rijnstate.nl/agenda.
  • Na jouw aanmelding ontvang je van hen een link waarmee je kunt deelnemen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen