De #7dagenwaterdrink-challenge: een goed voornemen

Foto: Shutterstock

Een nieuw jaar, tijd voor nieuwe goede voornemens. In Arnhem gaat daarom op 29 januari de #7 dagen-waterchallenge van start!

Doe je mee?

Water voor vissen?

Drink jij wel eens water als je dorst hebt? Of vind je dat water voor de vissen is, of om in te zwemmen? Water drink je voor je gezondheid, het liefst 1,5 liter per dag. Het zorgt voor een fitter gevoel, een betere concentratie en het is gratis.

De betere keuze

We drinken vaak (ge)zoete dranken wanneer we dorst hebben. Hiermee krijgen we onbewust veel calorieën binnen. Uit onderzoek blijkt dat jongeren gemiddeld zo’n 25 suikerklontjes per dag binnen krijgen via gezoete dranken. Terwijl 13 suikerklontjes maximaal per dag het advies is. Water is dus de betere keuze.

Challenge: 7 dagen volhoudendrinkwater challenge

Om het drinken van water te stimuleren is de #7dagenwater challenge bedacht. Met deze challenge ervaar je de positieve effecten van water drinken: het is namelijk gezond èn lekker! Sport Bedrijf daagt iedereen in Arnhem uit om van 29 januari tot en met 4 februari alleen water of thee zonder suiker te drinken. Lukt het jou om dit 7 dagen vol te houden? Doe mee, alleen of met je familie, vrienden, sportclub, misschien wel samen met je klas.

Samen werken aan je gezondheid

Een van de partijen die de waterchallenge promoot is VitalUp; een organisatie die bedrijven helpt het ziekteverzuim te verminderen door de vitaliteit van medewerkers te vergroten. Hayke van Valburg is de trekker van VitalUp: “Vitale en fitte medewerkers zijn minder vaak ziek. Een gezonde leefstijl is daarbij belangrijk. Deze waterchallenge past daarom heel goed in onze werkwijze. Het is leuk om hier met je collega’s samen aan mee te doen en voor bedrijven is het een laagdrempelige manier om met vitaliteit bezig te zijn.”

Toolkit

“Wij hebben een toolkit gemaakt die helpt medewerkers enthousiast te krijgen voor de waterchallenge. Deze toolkit bevat onder andere adviesgesprekken, online content en gepersonaliseerde flyers en posters. We geven speciaal voor de 7-dagen-waterchallenge drie van deze pakketten gratis weg,” aldus Van Valburg.
Wil je hier als bedrijf of organisatie kans maken, meld je dan gratis aan bij [email protected]. Hier kun je ook eventueel je vragen kwijt over VitalUp. Of kijk op www.vitalup.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen